Sport

Basketbalgevecht Suns in Sporthal Sportlaan tegen Luik eindigt in mineur

Advertentie:
Den Helder Suns verliezen van Luik (DHfoto)

Den Helder – Wat gebeurde er niet dinsdagavond in de wedstrijd tussen de Den Helder Suns en het Belgische RSW Liège (Luik) Basket. Het doet vermoeden dat een wedstrijd met drie technische fouten, vijf onsportieve fouten en twee uitsluitingen volledig uit de hand is gelopen, ondanks deze bijzonderheden was het voor het publiek een ‘aantrekkelijke’ wedstrijd waarin de bezoekers de winst mee naar België namen.

Na vijf minuten basketballen was het slechts 3-4, een stroeve start maar tot zover nog niet veel aan de hand. De eerste tien minuten eindigen bij 14-18. De eerste onsportieve fout valt ten deel aan Troy Koelher. Halverwege het tweede kwart is het Sam van Oostrum die bij 22-34 de eerste technische fout voor zijn rekening mochten nemen wegens praten tegen de leiding. De leiding die niet sterkt presteerde. Met deze onnodige fouten lijkt alles erop dat de Belgen aan een walk over bezig zijn en de Suns al snel het nakijken gaan geven. Toch komt er een opleving en via een driepunter van Nick Thran (32-40) vinden de Suns toch aansluiting bij rust: 36-42.

Den Helder Suns verliezen van Liège (DHfoto)

Na rust is de start van de thuisploeg even dramatisch als aan de start van de wedstrijd. Na bijna zes minuten basketballen hebben de Suns pas een (1) punt aan het totaal weten toe te voegen. Het verschil is dan zestien punten, 37-53. Bij 46-59 eindigt het derde kwart en moeten de Suns alles op alles zetten op nog aanspraak te kunnen maken op de overwinning.

De door het publiek uitgefloten Luik-speler Angel Rodriquez, die in het tweede kwart al een onsportieve fout ontving, dient vier minuten voor het einde wedstrijd (60-69) de kleedkamer op te zoeken vanwege een tweede zelfde fout. De Belgen staan dan op een saldo van drie onsportieve fouten. De coach voegt er nog een technische fout aan toe. Ook van Oostrum mag, met nog twee minuten op de klok (66-77), namens de Suns het veld ruimen, na zijn tweede onsportieve fout. Al deze bijzonderheden geven aan dat de leiding de wedstrijd kennelijk niet onder controle had, maar het zijn de vrije worpen (ondanks diverse oplevingen in de wedstrijd) die de Suns de das om deden, met veertien gemiste vrije worpen was er geen aansluiting in de slotminuten en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit: 72-87.

Topscorers:
Suns: Jake Biss 17, Sam van Oostrum 14
Luik: Nik Dragan 20, Angel Rodriquez 18

Er staan in de BNXT League nog drie thuiswedstrijden gepland:
Zondag 2 april vs. Mons-Hainaut: 15.30 uur
Zaterdag 15 april vs. Okapi Aalst: 20.00 uur
Zondag 23 april vs. Circus Brussels 15.00 uur

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button