Den HelderNoord-HollandPolitiek

Lintje voor Hanneke Kaamer van Hoegee

Haarlem – Het Helderse Statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee nam dinsdagavond afscheid van de Provinciale Staten. Na 12 jaar als Statenlid voor de VVD te hebben gezeten kreeg zij voor haar verdiensten een lintje. PvdA Statenlid Aukelien Jellema uit, tevens uit Den Helder, nam ook afscheid. Zij wordt vanavond, op woensdag 29 maart, beëdigd als algemeen bestuurslid voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Kaamer van Hoegee kondigde voor de verkiezingen haar vertrek al aan. Ze stond op 15 maart als lijstduwer wel nog op de kieslijst. Omdat ze al 12 jaar Statenlid was ontvangt ze een koninklijke onderscheiding. Haar afscheid voelde onwennig, zo vertelt ze: “Het voelde een beetje raar. Het provinciehuis is na zo’n lange periode ook een beetje als mijn thuis. Dat is niet gek, ik heb hier ruim een kwart van mijn leven rondgelopen.” Ze bedankt iedereen die op haar gestemd heeft: “In de afgelopen 12 jaar heb ik veel geleerd, veel gezien en veel belangrijke besluiten genomen. Dat alles was niet mogelijk zonder u, de inwoners van Noord-Holland.”

In totaal werd van 29 Statenleden afscheid genomen. Ook de Helderse Aukelien Jellema zwaait af. Zij zet haar politieke carrière bij de PvdA voort in het waterschap. Op Twitter zegt ze het provinciehuis gedag: “Na 8 jaar Statenlid te zijn geweest voor de PvdA is het tijd voor een volgende stap. Onze volgende fractie: Jong, fris en dynamisch, die morgen aantreedt, gaat dóór. Ik wens hen ontzettend veel succes.” Jellema wordt vanavond, op woensdag 29 maart, beëdigd als algemeen bestuurslid voor het waterschap.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button