Den Helder

Belangstellenden bekijken toekomstplannen Zeestad

Advertentie:

Den Helder – Inwoners van Den Helder kregen woensdagavond de kans zich te laten informeren over lopende en aanstaande projecten van Zeestad op Willemsoord. Bij deze informatiebijeenkomst kwamen naast inwoners ook veel raadsleden een kijkje nemen. Op het horecaplein in De Kampanje stonden impressies en ontwerptekeningen gepresenteerd van een drietal ontwikkelingen: De Kleine Werf, de fiets- en voetgangersbrug en de openbare ruimte.

Medewerkers van Zeestad liepen rond om vragen te beantwoorden of een nadere toelichting te geven. Ook konden de aanwezigen hun vragen schriftelijk stellen via formulieren die verspreid lagen over de tafels. Door het invullen van contactgegevens zouden zij dan een uitgebreide reactie van Zeestad terugkrijgen.

Ontwikkelingen op Willemsoord
Het ‘Uitwerkingsplan De Kleine Werf’ (gebied tussen gebouw 51 en Dok 2) ligt momenteel ter inzage. “Geheel volgens de aanwijzing in het bestemmingsplan”, vertelt Marichel Weel, directeur-bestuurder van Zeestad. De uitwerking maakt horeca, hotelfaciliteiten, wellness en shortstay mogelijk.

Voor de fiets- en voetgangersbrug is het ontwerp definitief en de vergunning is aangevraagd. De nieuw aan te leggen brug komt tussen de Flaneerkade en Willemsoord. “Deze brug verbindt het stadshart op een comfortabele manier met Willemsoord”, aldus Weel.

De werkzaamheden aan de openbare ruimte op Willemsoord-Zuid zijn onder meer gestart met de realisatie van de parkeerplekken. Daarnaast wordt ten noorden van gebouw 72 deze zomer een fietsloods gerealiseerd.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Gladde jongens met dollartekens in hun ogen. Eng volk van Zeestad. Was er snel weer weg!!

Wellicht ook interessant

Back to top button