Politiek

GL stelt vragen over brede welvaart

Advertentie:

Anna Paulowna – Daan Blokker van de fractie van GroenLinks in Hollands Kroon heeft het college vragen gesteld over het ‘brede welvaartskader’ dat de gemeente nu enige tijd hanteert.

Het brede welvaartskader staat in het coalitieakkoord en heeft als doel nieuwe ontwikkelingen niet alleen op economische toegevoegde waarde te schatten, maar ook om te kijken wat het maatschappelijk effect is. Brede welvaart kan dus naast materiële welvaart ook gaan om verbeteringen ten opzichte van gezondheid, onderwijs, milieu, veiligheid, leefomgeving, sociale verbondenheid of persoonlijke ontplooiing. Kort gezegd alles wat mensen van waarde vinden om de kwaliteit van leven nu en later te verhogen.

GroenLinks wil nu van het college weten of en hoe vaak er al gebruik gemaakt is van het afwegingskader ‘brede welvaart’ en ziet daar graag wat voorbeelden bij. Ook vraagt de fractie zich af wat de juridische status is van een dergelijk beleidskader en hoe dit zou kunnen winnen aan effectiviteit als het meer geformaliseerd zou worden. Als laatste vraagt GroenLinks of het college ook participatie heeft toegepast op het brede welvaartskader?

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button