Den HelderZakelijk

Intentie doorontwikkeling Schooten Plaza ondertekend

Advertentie:

Den Helder – Wethouder Michiel Wouters en de kopgroep doorontwikkeling Schooten Plaza hebben een intentieverklaring voor uitwerking van een plan voor gefaseerde nieuwbouw van het winkelcentrum ondertekend. De partijen werken samen aan een toekomstbestendig winkelcentrum.

Bureau Stad & Co is in opdracht van de gemeente Den Helder als drijvende kracht voor het verder ontwikkelen van Schooten Plaza aan de slag gegaan. Samen met de eigenaren werken ze aan een plan om het winkelcentrum toekomstbestendig te maken. Met de ondertekening gaan de partijen een nieuwe fase in, die in het teken staat van de uitwerking van een plan dat het meest voldoet aan de wensen van de betrokkenen. De gemeente ondersteunt de kopgroep in dit traject door de begeleiding door Stad & Co mogelijk te maken.

Uitstraling verbeteren
Wethouder Michiel Wouters is blij met het vertrouwen dat de partijen naar elkaar hebben uitgesproken. “De ondertekening van de intentieverklaring is een belangrijke stap. Uit gesprekken met eigenaren is gebleken dat een meerderheid de noodzaak ziet voor vernieuwing van het winkelcentrum. Hiermee verbeteren we de verouderde uitstraling en houden we het winkelcentrum aantrekkelijk voor bezoekers.”

De kopgroep bestaat uit Jacco Kat (eigenaar Albert Heijn Schooten Plaza), Martin Rozema (vastgoedontwikkelaar Dreef Beheer) en Ronald Planjé (bestuurslid Vereniging van Eigenaren De Schooten). Robbert Waltmann (algemeen directeur Woningstichting/Helder Vastgoed BV) tekende de intentieverklaring, zijn collega Ronald den Boer maakt deel uit van de kopgroep. Zij gaan in de komende periode een businessplan inclusief nieuwe schetsen uitwerken. “Deze mogelijke herontwikkeling is een kans om het winkelcentrum te vernieuwen en het nog herkenbaarder te maken als ontmoetingsplek in de wijk”, zegt Jacco Kat namens de kopgroep. “Schooten Plaza wordt zo toekomstbestendig en blijft een belangrijke functie hebben. Voor bezoekers, winkeliers en vastgoedeigenaren.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button