Den Helder

Jan Hendriks na veertig jaar vrijwilligerswerk in het zonnetje gezet

Advertentie:

Den Helder – Jan Hendriks, vrijwilliger van Tafeltje Dekje Den Helder, is donderdagochtend door Zorggroep Tellus en locoburgemeester Michiel Wouters in het zonnetje gezet. Jan wil nooit de aandacht of in de belangstelling staan, maar een jubileum van veertig jaar als coördinator en chauffeur voor Tafeltje Dekje was een goede reden om hem te verrassen.

De chauffeurs van Tafeltje Dekje en Jan zijn vrouw en dochter kwamen in het restaurant van De Lichtboei bij elkaar om hem te verrassen en hem een cadeau te geven. Mooie woorden van Nicolien Kistemaker, Coördinator vrijwilligers van Zorggroep Tellus, en van locoburgemeester Michiel Wouters van gemeente Den Helder roerden Jan ontzettend.

Kistemaker is vol lof: “Na zijn pensioen bij de marine is Jan gestart met het coördineren en rijden voor Tafeltje Dekje. Dit doet hij nu al veertig jaar. Jan rijdt alle dagen, ook vaak in het weekend. Omdat er afgelopen kerst weinig rijders waren, heeft hij meer dan twintig maaltijden bezorgd op eerste kerstdag. Hij houdt bij welke rijders op welke dagen rijden in een klein notitieboekje, met potlood.

Jan doet echter veel meer. Hij bekommert zich om de inwoners van Den Helder en zet hulp in gang voor mensen die dat nodig hebben. Jan maakt een praatje met mensen die zich eenzaam voelen en bekommert zich om de vrijwilligers die rijden voor Tafeltje Dekje, waarvan sommigen ook al meer dan twintig jaar rijden. Als zij hulp of steun nodig hebben in hun gewone leven, is hij er voor ze.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button