Den Helder

Nieuw seizoen van kofferbakmarkten bij Donkere Duinen weer begonnen

Advertentie:

Den Helder – De kofferbakmarkten bij de Donkere Duinen in Den Helder zijn vrijdag weer van start gegaan. Ondanks dat het weer de eerste markt van het seizoen was, werden er weer vele kofferbakken geleegd. Het was in de vroege ochtend nog behoorlijk fris, maar toen de wind wat ging liggen en het zonnetje doorbrak werd het een stuk aangenamer voor bezoekers en verkopers.

Onder meer de drie vriendinnen Annelies, Rachel en Sharon struinen door de paden met uitgestalde spulletjes. Hoewel Sharon en Rachel vorig jaar al vaker op de markt stonden, zijn ze dit jaar voor het eerst met z’n drieën. Dat gaan ze vaker doen, want ze vonden het nu al gezellig. De meiden kennen elkaar omdat ze samen op school zitten en het goed met elkaar kunnen vinden. Dat geldt overigens ook voor hun moeders. Om een uur of twaalf viel al pardoes het woord wijn en jawel, rond 13.30 uur werd het eerste glaasje met een grote glimlach ingeschonken.

Ze zijn ook de moeders die maar liefst 510 kerstbomen verzamelden met hun kroost tijdens de sleep je groen actie van de gemeente. “Omdat het het makkelijkste was om de bomen in één tuin te verzamelen lagen al die bomen bij ons in de voortuin”, vertelt Annelies. “Dat het er uiteindelijk zoveel waren was ook voor ons een verrassing.”

Jos (links) en Sjoerd praten weer bij tijdens de seizoensopening (DHfoto)

Platen
Even verderop staat op zijn ‘vaste’ stek Jos Cozijn met zijn collectie langspeelplaten. Hij heeft veel aanloop, al was het maar van oude bekenden die bij hem door de bakken komen struinen. Jos staat hier al weer voor zijn zevende seizoen en geniet van de sociale contacten. “Aan het einde van het seizoen denk je wel altijd: ‘het is mooi geweest, het is goed dat het klaar is'”, vertelt Cozijn. In januari begint het bij hem toch altijd wel weer te kriebelen. “Vooral door de contacten, met zowel de vaste mensen die hier staan als de klanten.”

Zo staat hij met Sjoerd te praten die in deze periode er twee kleinkinderen bij heeft gekregen. Sjoerd komt regelmatig tijdens de vrijdagmarkten even bij Jos door de bakken bladeren en dan praten ze gelijk bij over van alles, maar natuurlijk ook veel over de muziek. Beide zijn tenslotte absolute muziekliefhebbers.

De komende periode is de kofferbakmarkt bij de Donkere Duinen op vrijdag weer wekelijks te bezoeken.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button