Den Helder

Waddenfonds investeert 3,5 ton in Helders Museum

Advertentie:

Den Helder – Het Helders Museum krijgt van het Waddenfonds een subsidie van ruim € 353.000, – voor een nieuwe permanente tentoonstelling over de geschiedenis en ontwikkeling van Den Helder als havenstad aan de Waddenzee. Het museum wil met de investeringen de bezoekersaantallen de komende drie jaar verdubbelen. In de nieuwe tentoonstelling komt met name de sociale, economische, politieke en geologische geschiedenis van Den Helder aan bod.

Het Helders Museum wil met de nieuwe collectie thema’s belichten die belangrijk zijn in de geschiedenis van de stad, zoals het vroege ontstaan, de ontwikkeling van de visserij, het reddingswezen, de marine en de Tweede Wereldoorlog. In de verschillende verhaallijnen komt ook telkens de relatie met de Wadden aan bod en hoe Den Helder zich heeft ontwikkeld tot poort van de Waddenzee.

Het museum wil met de investeringen aantrekkelijker worden voor een grotere doelgroep. Naast eigen inwoners en scholen zijn dat ook toeristen. Verder moet de tentoonstelling zorgen voor meer verbinding tussen inwoners door het vergroten van kennis over hun gemeenschappelijke verleden.

Inzet subsidie
De subsidie van het Waddenfonds wordt ingezet voor vernieuwing van de tentoonstelling met moderne 3D- en interactieve technieken en video. Ook wordt er geïnvesteerd in de entree van het museum, de marketing en samenwerking met andere musea in Den Helder. De investeringen moeten leiden tot een aantrekkelijker cultureel aanbod van Den Helder en daarmee tot een positiever imago van de stad. Verder wil het museum een bijdrage leveren aan het bewaren en doorgeven van de tastbare historie van Den Helder aan huidige en toekomstige generaties.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. Wat is dat toch tegenwoordig met die musea ? allemaal maar digitale technieken , met video’s en koptelefoontjes met een verhaaltje . Ik ga naar een museum om originele spullen te zien.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button