Hollands KroonPolitiek

Besluiten bestemmingsplannen Slootdorp en Anna Paulowna

Anna Paulowna – Voor het realiseren van een nieuwe brede school aan de Koningin Beatrixlaan in Slootdorp is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. De gewenste brede school past momenteel niet in het geldende bestemmingsplan. De raad is akkoord gegaan met het voorstel om het bestemmingsplan te wijzigen.

In Slootdorp zijn in 2014 twee basisscholen gefuseerd. De school telt circa 170 leerlingen en heeft een nieuwe accommodatie nodig waarin ook ruimte komt voor een buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf.  Bij het zoeken naar een nieuwe locatie is als belangrijk uitgangspunt benoemd dat de locatie voldoende ruimte moet bieden om in de directe nabijheid van de school sport en spel met onderwijs te combineren. Een goede locatie hiervoor is het sportpark aan de Koningin Beatrixlaan. Het realiseren van een brede school op deze locatie paste niet binnen het geldende bestemmingsplan. Met het besluit van de gemeenteraad is dit bestemmingsplan gewijzigd en is de nieuwe brede school in Slootdorp een feit.

Woonbestemming
Ook is de raad akkoord gegaan met een wijziging van het bestemmingsplan Zuiderweg 2 Anna Paulowna wat het voor de eigenaren mogelijk maakt om van het bedrijf een woning te maken. Op dit perceel is een autobedrijf gevestigd (reparaties van auto’s en de handel in automaterialen en -onderdelen). De eigenaren willen het huidige bedrijf beëindigen en de bedrijfsbestemming omzetten in een woonbestemming. De bestaande bedrijfswoning wordt dan een burgerwoning. In totaal wordt 500 vierkante meter aan bedrijfsbebouwing gesloopt. In de stolpboerderij worden twee woningen gerealiseerd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button