Den HelderJeugdSport

Handbaltrainingen jeugd DSO onder strenge voorwaarden hervat

Den Helder – De trainingen lagen wekenlang stil in verband met de Corona maatregelen. Onlangs maakte het kabinet echter bekend dat de jeugd weer mag sporten en woensdag werden na weken stilzitten de spieren van de jeugdige handballers van de Helderse Handbalvereniging DSO weer voorzichtig opgewarmd. Toen die eenmaal opgewarmd waren moesten ze toch echt even flink aan de bak. De trainers hadden er ook zin in en zo waren al snel op de velden weer rode koppies van de inspanning te zien.

Een goede warming up na de weken van stilstand (DHfoto)

Ondanks de inspanning waren toch vooral lachende gezichten te zien. Weer even die bal lekker op doel gooien voelde schijnbaar erg goed, en daarmee kon gelijk een stukje frustratie van weken stilzitten weggegooid worden. Na afloop van de training werd op de vraag of ze het weer leuk vonden volmondig “Ja” geroepen, de stralende blik daarbij liet wel zien dat ze het ballen gemist hadden.

Protocollen
Gewoon weer even beginnen met de trainingen was er natuurlijk niet bij. Het bestuur had in samenwerking met de trainers al voor de vrijgave door de regering een pagina’s dik protocol klaarliggen. “Een paar kleine aanpassingen waren nodig, maar toen sloot het ook naadloos aan op de voorwaarden van het NOC/NSF”, vertelt voorzitter Robert Boltendal.

Toen bleek dat de gemeente ook nog vrijstelling van de verordening moest geven voor de hervatting van de trainingen. “Dat werd nog even spannend, we kregen vandaag pas om 16.30 uur de definitieve toestemming van de gemeente”, laat Boltendal weten. “Wel geweldig dat we uiteindelijk complimenten kregen van de gemeente over ons protocol en daarmee een voorbeeld voor andere clubs kunnen zijn.”

Voorlopig kan er alleen nog maar getraind worden, wedstrijden mogen nog niet. De trainingen van deze week worden na afloop door het bestuur en de trainers geëvalueerd en waar nodig aangepast om op een veilige en verantwoorde manier te kunnen sporten bij de vereniging.

De trainers van DSO hadden er zin in, de jeugd ook! (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button