Den HelderHollands KroonSchagen

Veiligheidsregio bekijkt muziekoptredens in de buitenlucht

Regio – Tal van ouderen genoten de afgelopen weken van de gratis muziekoptredens die op allerlei plekken worden georganiseerd. Vele zangers en zangeressen proberen op deze manier een beetje vrolijkheid te verzorgen voor mensen die noodgedwongen ‘opgesloten’ zitten. Maar het mag niet!, klonk de afgelopen dagen online. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zou deze optredens verboden hebben. Dat klopt, maar de Veiligheidsregio gaat nu toch bekijken wat er wel mogelijk is.

“Het klopt dat muziekoptredens in de buitenlucht in zijn algemeenheid zijn verboden volgens de noodverordening”, laat woordvoerder Micha de Bruijn weten. “Dit omdat je je kunt voorstellen dat ze veel publiek trekken. We willen natuurlijk niet dat het virus hierdoor extra kans krijgt zich te verspreiden.”

Maar of het verbod blijft is nog de vraag. De Veiligheidsregio laat weten geschrokken te zijn van de reacties over de gevolgen hiervan voor bewoners van verzorgingshuizen. “Voor ons is dit ook een worsteling”, meldt De Bruijn. “We begrijpen dat afleiding en wat vrolijkheid voor bewoners van verzorgingshuizen in deze moeilijke tijd heel belangrijk zijn. Daarom bekijkt de voorzitter van de veiligheidsregio in het overleg met zijn collega-burgemeesters donderdagochtend naar wat er mogelijk is voor de mensen die het nu erg moeilijk hebben.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button