Den HelderHollands KroonSchagenTexel

WerkgeversServicepunt helpt ondernemers met ‘NHN werkt door‘

Advertentie:

Regio – Voor ondernemers in de regio Noord-Holland Noord die hulp kunnen gebruiken in de coronacrisis start het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) met het platform “NHN werkt door”. WSP-NHN verbindt hiermee organisaties die personeel over hebben met ondernemingen die personeel tekort hebben. Zo kunnen deze bedrijven samen hun capaciteitsvraagstuk oplossen. Met als resultaat dat werknemers aan het werk blijven en bedrijven kunnen blijven ondernemen. Ook voor meer informatie over ondersteuningsregelingen kunnen ondernemers terecht op de website: www.nhnwerktdoor.nl.

Voor vrijwel ieder bedrijf heeft het coronavirus grote impact, ook in Noord-Holland Noord. Bij bijvoorbeeld horecabedrijven is er te weinig werk en dreigen medewerkers hun baan te verliezen. Bij andere bedrijven of organisaties is juist een tekort aan medewerkers om de vraag aan te kunnen, zoals in de zorg, logistiek, food en de techniek. Met NHN werkt door wil WSP-NHN deze werkgevers met elkaar in contact brengen om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden.

Het platform NHN werkt past bij het maatregelenpakket van de Rijksoverheid en bij initiatieven die op dit moment in de markt ontstaan waarin bedrijven elkaar vinden om personeel uit te wisselen. Bedrijven die informatie, advies of ondersteuning nodig hebben kunnen zich aanmelden bij www.nhnwerktdoor.nl. Een adviseur van het WerkgeversServicepunt neemt vervolgens contact op om ondersteuningsmogelijkheden door te spreken met de ondernemer.

WSP-NHN
Het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord is een samenwerking op het gebied van arbeidsbemiddeling tussen de Buch-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo), de gemeenten in de Kop van Noord-Holland (Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen), Halte Werk, UWV, WNK Personeelsdiensten en WerkSaam Westfriesland. Zij biedt één aanspreekpunt waar werkgevers terecht kunnen met hun arbeidsmarktvragen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button