Overige

Juiste documenten voor een vakantie naar Amerika

Advertentie:

Met de meivakantie in het vooruitzicht en het nieuws dat het reisverbod van Amerika mogelijk al in mei opgeheven wordt, beginnen veel mensen met het plannen van hun vakantie.  Van het Vrijheidsbeeld tot de Golden Gate Bridge en de Grand Canyon: Het is geen toeval dat Amerika één van de populairste vakantiebestemmingen is. Om met een gerust hart te kunnen vertrekken zijn enkele voorbereidingen nodig, ongeacht welk deel van de VS u gaat bezoeken.

Welke documenten heb ik nodig?

Een van de belangrijkste stappen voor het vertrek naar de VS is het aanvragen van een visum of reisvergunning. Het is niet mogelijk om bij aankomst een visum in uw paspoort te laten aanbrengen; u moet een reistoestemming (ESTA) ontvangen hebben voordat u incheckt voor uw vlucht. Luchtvaartmaatschappijen controleren of u een geldig ESTA of visum heeft, voordat u voor de vlucht mag boarden. Om onaangename verrassingen te voorkomen, wordt aangeraden het ESTA Amerika meteen aan te vragen zodra u heeft besloten om naar de Verenigde Staten te reizen.

Wat is een ESTA?

Sinds 1989 zijn Nederlanders vrijgesteld van de visumplicht voor Amerika. Zij kunnen via het Visa Waiver Program zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Sindsdien is het ESTA (Electronic System for Travel Authorization) in het leven geroepen om de Amerikaanse autoriteiten in staat te stellen de veiligheid van het land te waarborgen en te voorkomen dat ongewenste personen voet op Amerikaanse bodem zetten. Het ESTA Amerika vervangt daarom in de meeste gevallen het visum. De procedure voor het verkrijgen van het ESTA is zeer eenvoudig. U opent het ESTA-aanvraagformulier online, vult uw paspoortgegevens in en beantwoordt enkele vragen. Vervolgens ontvangt u binnen 72 uur uw ESTA Amerika per e-mail.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor ESTA?

Hoewel de meeste Nederlanders een ESTA Amerika kunnen gebruiken voor hun vakantie in de Verenigde Staten, moeten reizigers wel aan een aantal criteria voldoen. Allereerst moet elke reiziger in het bezit zijn van een geldig paspoort voor de duur van zijn of haar verblijf in de Verenigde Staten. Hij of zij moet op de dag van aankomst in het land van Uncle Sam ook al een retourticket of een ticket voor de doorvlucht naar een ander land hebben geboekt. Daarnaast mag men niet langer dan 90 dagen aaneengesloten in de Verenigde Staten blijven. Bovendien mag men geen visum, verlenging of verblijfsvergunning aanvragen als men eenmaal in de Verenigde Staten is. Het is ook niet toegestaan in dienst te treden bij een Amerikaans bedrijf. Tot slot moet het gaan om een vakantie, een zakenreis of een overstap in de Verenigde Staten voor een doorvlucht naar een andere bestemming.

Welke andere documenten zijn nodig?

Vergeet niet om naast uw ESTA-reistoestemming ook uw paspoort mee te nemen als u naar de Verenigde Staten reist. Als u zelf in Amerika wilt rijden, bijvoorbeeld op de mythische Route 66, is een internationaal rijbewijs noodzakelijk. Vergeet ten slotte niet om contact op te nemen met uw bank en uw verzekeringsmaatschappij. Dit is niet verplicht, maar het is wel raadzaam om uw medische dekking voor reizen buiten Europa aan te passen en te informeren naar de banktarieven in het land dat u gaat bezoeken. Deze stappen kunnen zeer snel worden genomen en zorgen ervoor dat u zonder problemen van uw reis naar Amerika kunt genieten.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button