Den Helder

Marathon op de Noordpool weer gecanceld, Helderse Duursporter Sebastiaan Horn zinspeelt om alternatief

Adverentie

Den Helder – De Helderse Durfsporter Sebastiaan Horn zou 3 juni vorig jaar een marathon op de Noordpool gaan lopen. Helaas gooide de COVID-19 pandemie roet in het eten. De Arctische marathon werd verplaatst naar 5 juni 2021, maar onlangs is echter bekend geworden dat deze ook dit jaar niet door zal gaan. Voor Sebastiaan is het nu tijd om te gaan schakelen.

Doelstelling van Sebastiaan is om met de Arctische marathon geld op te halen voor het Texelse jongetje Damian. Damian is een jongetje van 6 jaar oud met een GNB1-gen mutatie. “De fundraising was al een jaar uitgesteld, maar ik zie het niet zitten het nu weer een jaar op hold te zetten”, aldus de durfsporter. “In verband met corona leven we in onzekere tijden; ik heb geen idee hoe de wereld er volgend jaar uitziet”, vertelt hij verder. Tijd dus om het op een andere boeg te gaan gooien.

“Als ik niet naar de Noordpool kan, dan halen we de Noordpool toch hiernaartoe?”, zo stelt Sebastiaan. “Het enige wat ik hiervoor nodig heb is een mobiele koelcel en een loopband. “Ik kan er dan zelfs een Facebook-live uitzending van maken, zodat iedereen kan zien hoe ik alsnog met temperaturen onder het vriespunt een marathon volbreng.” Hiervoor heeft Sebastiaan wel hulp nodig van het bedrijfsleven; zo zal er nog wel even een koelcel en een loopband aangerukt moeten worden. Hij heeft echter de hoop dat hij hierin wel gesteund kan worden. Hulp is in ieder geval welkom.

Medische hulp
Met Damian gaat het gelukkig wel redelijk. Damian is voor het eerst zonder opname de winter doorgekomen. Er waren wel complicaties rondom de voeding van Damian, maar na een intensieve tijd waarin voeding en zijn maag-/darmstelsel volledig centraal stonden groeit hij inmiddels weer goed. Zo is hij binnen enkele maanden van 14,6 kilo naar 16,4 kilo gegaan. Helaas gaat het nog niet geheel vlekkeloos en zal medische hulp nog wel nodig blijven. Ook op andere gebieden heeft Damian zich goed ontwikkeld. Zo kan hij inmiddels zelf een tablet bedienen, ‘lopen’ in zijn loophulpmiddel en het maken van diverse klanken. Ook wordt de woning van Damian volledig aangepast zodat hij thuis bij zijn ouders en broertje kan blijven wonen.

Ook de fundraising gaat voorspoedig. De hulpvraag is iets aangepast; in plaats van een bedbox is de wens om van het opgehaalde bedrag een bad-/douchewagen aan te schaffen. Sebastiaan heeft inmiddels al contact gehad met een bedrijf die dit hulpmiddel kan leveren: TR-Care. Tot blijdschap van Sebastiaan is TR-Care bereid een hypermoderne bad-/douchewagen te leveren tegen een gereduceerde prijs, zodat het einddoel van Sebastiaan in zicht is. “Ik heb nu nog zo’n € 500,00 te gaan alvorens ik het benodigde bedrag bij elkaar heb gekregen. Doneren is dan ook nog steeds mogelijk! Aan mij nu de schone taak om de daadwerkelijke uitdaging tot een goed einde te brengen door een marathon te lopen in de vrieskou. Ik heb er zin in!”

Meer weten over de uitdaging van Sebastiaan of de fundraising van Sebastiaan? Kijk dan op https://www.sebastiaanhorn.nl/damian/ of op de Facebookpagina van Sebastiaan: https://www.facebook.com/SebastiaanHornNL/

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button