Hollands KroonVideo

Video: Oud-profvoetbalster Stefanie van der Gragt ontvangt eerste Zilveren compliment

Advertentie:

Winkel – Bij VV Winkel waren ze zich zaterdag aan het opmaken voor SuperZaterdag met de derby tegen Nieuwe-Niedorp. Voorafgaand kreeg oud-profvoetbalster Stefanie van der Gragt het aller eerste Zilveren compliment uitgereikt van gemeente Hollands Kroon. Ze is een inspiratiebron voor vele jonge meiden vanwege haar carrière bij het Nederlands vrouwenelftal, Ajax, AZ en FC Barcelona.

Het aantal vrouwelijke voetbalsters steeg enorm toen in 2016 het Nederlands vrouwenelftal het Europees Kampioenschap won. De speelsters waren een enorm inspiratiebron voor jonge meiden, zo ook toenmalig centrale verdediger Stefanie van der Gragt. De geboren Heerhugowaarder begon in de jeugd bij de plaatselijke Reiger Boys, waarna ze een mooie carrière heeft gehad. In Nederland speelde ze voor grote clubs als Ajax, AZ en FC Twente en in het buitenland voor het grote FC Barcelona, Bayern München en Internationale. Na het Wereldkampioenschap deze zomer in Australië en Nieuw-Zeeland, eindigde ze haar carrière als voetbalster. Nu is ze actief als Technisch Manager bij de vrouwen van AZ.

De gemeenteraad van Holland Kroon heeft een officiële erkenning ingesteld: het Zilveren compliment. Van der Gragt kreeg zaterdag als allereerste deze erkenning van burgemeester Rian van Dam. “Als je ziet wat ze gepresteerd heeft en hoe ze is betrokken bij het voetbal hier in Winkel, heeft ze het verdiend”, aldus Van Dam. De oud-profvoetbalster was erg blij met de erkenning: “Het is heel bijzonder en een mooi gebaar ook. Het is mooi om te zien hoe kleine meisjes naar je opkijken, zodat ze ook gaan bewegen en gaan voetballen.” Van der Gragt is de eerste met het compliment, maar als het aan van Dam ligt, volgen er snel meer. “Zijn er voorbeelden, dan horen wij dat graag”, zei de burgemeester.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button