Den Helder

Wie verdient volgend jaar een lintje? Aanvragen voor 1 juli

Adverentie

Den Helder – Deze week kregen twaalf inwoners van Den Helder een lintje, ter gelegenheid van Koningsdag. Wie voor de volgende Lintjesregen iemand wil voordragen moet dit voor 1 juli doen. De spelregels om iemand voor te dragen nemen namelijk aardig wat tijd in beslag.

Een voordracht voor een inwoner die zich al heel lang met hart en ziel inzet voor anderen, zonder eigenbelang en vaak in alle bescheidenheid. Een persoon die zich inzet voor allerlei doelen. Te denken bijvoorbeeld aan de penningmeester van een club, die al jarenlang supergoed de verenigingskas beheert of de vrijwilliger die ervoor zorgt dat kinderen kunnen spelen in de speeltuin. De chauffeur die dag in, dag uit in zijn vrije tijd gehandicapten vervoert. Of degene die grensverleggend onderzoek heeft gedaan of zich heeft ingezet voor een vernieuwende manier van ondernemen. Dat zijn de mensen die het cement van de samenleving zijn. Daarom komen zij voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking.

Voorwaarden
Een lintje wordt niet zomaar opgespeld. De voorgedragene moet zich vrijwillig, langdurig, intensief en op een bijzondere manier hebben ingezet voor de maatschappij. Dit moet worden aangetoond. Dit zijn de voorwaarden om voor de onderscheiding in aanmerking te komen:
• De kandidaat heeft tenminste vijftien jaar voor minimaal acht uur per week actief maatschappelijk vrijwilligerswerk gedaan of bijzondere of zeer uitzonderlijke daden in de werkkring verricht, die veel voor de samenleving betekenen.
• Diegene doet dat werk nu nog of het moet niet (te) lang geleden zijn.
• Zeker drie mensen moeten de aanvraag ondersteunen. Dat kan met een (ondersteunings)brief. Daarin schrijven deze wat de kandidaat volgens hen voor een organisatie of de samenleving betekent.
En niet geheel onbelangrijk. De aanvrager moet wel een beetje zeker weten dat degene voor wie een lintje wordt aangevraagd dit zal waarderen.

Neem alvorens een onderscheiding aan te vragen eerst contact op met het Bureau Kabinet. De medewerkers kunnen in grote lijnen aangeven of de activiteiten bijzonder genoeg zijn om in aanmerking te komen. Zij leggen ook uit wat moet gedaan worden. Er is een speciaal formulier om een voorstel in te dienen. Dit formulier is verkrijgbaar bij Bureau Kabinet via telefoonnummer 0223-678164 of via kabinet@denhelder.nl. Het formulier is ook te downloaden via lintjes. Ook is het mogelijk een afspraak te maken met het Bureau Kabinet om een aanvraag door te spreken. Een volledige aanvraag, inclusief alle bijlagen kan digitaal gestuurd worden naar kabinet@denhelder.nl. Lukt dat niet, dan kan het ook per post: Gemeente Den Helder, Bureau Kabinet, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. Ik wil bij deze Mandy Seinstra nomineren.
    Voor haar onvermoeibare en geheel vrijwillige inzet op Den Helder Actueel 😜

  2. Jammer dat we geen personen kunnen aanbevelen voor “her brevet van onvermogen” dan wist ik er wel een stel.
    Een geheel gemeente raad inclusief de Heldere ambtenaren.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: