Hollands KroonZakelijk

Bakkerij Dunselman volgt Bakkerij Bellis op

Adverentie

Den Helder – Het familiebedrijf Bakkerij Dunselman volgt per 4 juli Bakkerij Bellis in Hippolytushoef op. Na het overlijden van Edwin Bellis in november 2021 werd het bedrijf gerund door zijn partner Audry. Om de continuïteit van de bakker op Wieringen te waarborgen, is begin dit jaar de zoektocht gestart naar een geschikte opvolger. Audry en medewerkers hebben in Bakkerij Dunselman de perfecte match gevonden.

In beide bakkersfamilies sloeg eind vorig jaar het noodlot toe. Een maand voor het overlijden van Marieke Dunselman overleed Edwin Bellis, de bakker die sinds 2000 eigenaar was van de bakkerij in Hippolytushoef. Audry zegt: “Het eerste contact met Bakkerij Dunselman voelde als warm en vertrouwd. En dat het leven ons op dezelfde manier bij elkaar heeft gebracht is zeer verdrietig, maar tegelijkertijd ook mooi. Het werk van Edwin én Marieke wordt nu voortgezet.”

Bakkerij Dunselman heeft een rijke historie in Den Helder en omgeving. Het familiebedrijf, dat in 2011 hofleverancier werd, bestaat al sinds 1860 en wordt vanaf begin dit jaar geleid door de 5e én 6e generatie Dunselman. “We zijn blij en trots dat we naar het eiland gaan en hebben alle vertrouwen in een mooie toekomst op Wieringen. Het is belangrijk dat we de klanten en medewerkers net zo blij maken als nu. Dat doen we oa door specialiteiten als de Wieringer Jodenkoek te blijven maken en tradities als het bakken van Tulen tijdens de kermis in stand te houden”, vertelt Peter Jr., zesde generatie Dunselman.

Soepele overgang
Om de overgang naar 4 juli zo soepel mogelijk te laten verlopen worden de komende twee maanden stapsgewijs diverse veranderingen doorgevoerd. Een belangrijke wijziging is dat vanaf maandag 2 mei een groot deel van het brood gebakken en geleverd wordt door Dunselman. De reden hiervan is dat de personele bezetting bij Bakkerij Bellis het niet toelaat alles in Hippolytushoef te produceren.

Van 27 tot en met 2 juli is de winkel gesloten. In deze week gaat het winkelpersoneel van Bakkerij Bellis ‘op stage’ in Den Helder en wordt de winkel aangepast naar de uitstraling van Bakkerij Dunselman.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Mooi, als de Wieringer Jodenkoeken naar den Helder komen, spaart me dat weer een reis naar Hippo uit

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d