Den HelderUitgaan

Volgende week kermis in Den Helder

Den Helder – Normaal gesproken is de kermis op Huisduinen, met Pinksteren, de eerste kermis van het jaar in Den Helder. Dit keer wordt het kermisseizoen echter volgende week al geopend, met een kermis op het parkeerterrein bij FC Den Helder.

De 40 meter hoge Europe Flyer.
De kermis opent woensdag 4 mei en duurt tot en met zondag 8 mei. Een van de attracties is de 40 meter hoge zweefmolen Europe Flyer. Andere attracties zijn onder meer de Crazy Dance, de schietsalon, eendjes vissen en de grijpkraantjes. In totaal zijn er zo’n twintig attracties, laat organisator René Duursma weten.

Op 5 mei komt om 15.00 uur Brandweerman Sam langs, een dag later is vanaf 15.30 uur Bing te gast en op zaterdag bezoekt clown Milko om 14.00 uur de kermis. “Het is echt een nieuwe kermis en ook niet in de plaats van een andere kermis”, aldus Duursma. Deze kermis stond eigenlijk al voor 2021 gepland, maar toen gooide corona roet in het eten. “We kijken ook nog naar een extra kermis in het najaar, maar daarover kunnen we nu nog niets vertellen.”

De kermis opent elke dag om 13:00 uur en sluit op woensdag, donderdag en zondag om 23.00 uur en op vrijdag en zaterdag om 24.00 uur. Tijdens Dodenherdenking op 4 mei om 20.00 uur is het stil op de kermis. Van 01 mei tot en met 09 mei is het parkeerterrein aan de Bremstraat (bij de sportvelden) afgesloten. Speciale kortingsbonnen voor de kermis zijn via deze link te downloaden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button