Den HelderVideo

Botanische tuin Hortus Overzee is weer geopend (video)

Den Helder – De botanische tuin in Den Helder, Hortus Overzee, opende zaterdagmiddag weer haar deuren voor de bezoekers. De Japanse tuin staat vol met mooie bloemen, planten en bomen. Daarnaast hebben ze ook stromend water en natuurstenen bruggen. De tuin is nu weer iedere dag geopend.

Bestuurslid Melany Tegelberg opende zaterdagmiddag de tuin door traditioneel water over de stenen te gooien. Ze is heel blij dat ze eindelijk weer open mogen en dat met fantastisch weer en de eerste bezoekers. “In één woord, geweldig!”, zegt Melany. In de tijd dat ze dicht waren konden de tuinmannen aan de slag om de tuin nog beter te maken, dus is er ook het een en ander veranderd. “In het begin van de tuin is er een andere wandeling en daar is het een en ander omgelegd.” Ook de entree is veranderd, die heeft een hele metamorfose ondergaan. De tuin is een stukje Japan in Den Helder, waar je helemaal tot rust kan komen. Veel mensen komen op bezoek om rustig een boek te lezen in de tuin.

Tijdens de opening gaf Stephan Wegmanvan CityMarketing Den Helder een exemplaar van een foto die hij samen met zijn partner heeft gemaakt. De foto had hij gemaakt tijdens de voorrondes van een fotowedstrijd, wat hem een plek in de finale opleverde. De foto krijgt een plek in de vernieuwde entree. De tuin is in het weekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur en doordeweeks van 11.00 tot 17.00 uur. Tot 29 oktober zijn ze iedere dag geopend en kan er een bezoek worden gebracht aan de tuin. Er volgen ook nog een aantal speciale dagen. Op 24 mei is er een speciale rondleiding door de voorzitter Pieter Blank en op 18 juni is de jaarlijks Japan dag. De 15e editie wordt een bijzondere, want het wordt geopend met een mini-festival.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. De moeite waard om hier eens te gaan kijken. Verscholen nagenoeg in de binnenstad van Den Helder dit stukje pracht.

Back to top button
%d bloggers liken dit: