Hollands Kroon

Koningin Máxima brengt 28 mei werkbezoek aan Hollands Kroon

Advertentie:

Wieringerwerf – Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting MIND Us, bezoekt op dinsdag 28 mei de gemeente Hollands Kroon. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. Een onderwerp waar veel samenwerkende partijen én de gemeente veel aandacht voor hebben. Wethouder Mary van Gent ontvangt Koningin Máxima in de Cultuurschuur in Wieringerwerf waar zij in gesprek gaan met jongeren en professionals.

Gemeente Hollands Kroon is onderdeel van de Leading Locals, een leernetwerk van MIND Us. In dit netwerk wisselen gemeenten goede voorbeelden uit over de aanpak van mentale problemen van jongeren. Zo kunnen gemeenten elkaar inspireren en toewerken naar een integrale aanpak om jongeren te ondersteunen in hun mentale welzijn. Het netwerk is in november 2023 van start gegaan tijdens een bijeenkomst op Paleis Noordeinde.

In Hollands Kroon is de afstand tussen dorpen vaak groot. Hierdoor is het voor jongeren soms lastig elkaar te ontmoeten. Er is weinig openbaar vervoer en wegen en fietspaden zijn vaak niet verlicht. Koningin Máxima gaat aan de hand van een plattegrond van het gebied in gesprek met jongeren over het leven in de dorpen en over het belang van mentale gezondheid. Daarna spreekt zij met vertegenwoordigers van de gemeente en jongerenwerkers over de uitdagingen en de genomen initiatieven om jongeren te bereiken in onze grote plattelandsgemeente.

Vernieuwd digitaal jongerencentrum YOUH
Tot slot wordt het vernieuwde digitale jongerencentrum ‘YOUH’ gepresenteerd. Dit is een digitale ontmoetingsplek bedacht voor en door jongeren uit Hollands Kroon. Zij kunnen hier meedoen aan activiteiten en in contact komen met andere jongeren. Ook vinden zij hier informatie over verschillende onderwerpen. En kunnen zij (direct) hulp aanvragen als het even niet meer gaat. Meer informatie is te vinden op de website van YOUH. (Nu nog DJC-Hollands Kroon).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Deze mevrouw doet met haar wef werk haar best om de mentale gezondheid van jongeren naar de knoppen te helpen

Wellicht ook interessant

Back to top button