Kop van Noord-Holland

Kopgemeenten lanceren website voor recreatie- en vakantiemogelijkheden

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – De samenwerkende Kopgemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel hebben de gezamenlijke website visitkopvanholland.nl gelanceerd voor iedereen die op zoek is naar recreatie- en vakantiemogelijkheden. Tot op heden is de Kopregio online te vinden onder hollandbovenamsterdam.com, deze website houdt per 1 juni 2024 op te bestaan.

Simco Kruijer, wethouder Toerisme en Recreatie van de gemeente Schagen en regionaal trekker namens de Kopgemeenten geeft aan erg blij te zijn met het ‘live’ resultaat: “We willen online bezoekers op een gastvrije, logische, bijna intuïtieve manier de weg wijzen en laten vinden in onze mooie en rijk gevarieerde Kop van Noord-Holland. Dat moet simpel. Je moet laten zien waar je in Nederland de Kop vindt en in de Kop moet je direct kunnen zien wat de regio’s Den Helder, Schagen, Wieringen of Texel te bieden hebben.”

De website is bedacht en gebouwd rond het centrale thema ‘Ontdekken, Doen, Beleven, Bezoeken’. De iconen – die de Kop als gebied uniek en bijzonder maken – zijn daarbij leidend voor de inhoud. Dus veel aandacht voor de drie kusten waar je van zoet naar zilt reist, waar je kunt genieten van tulpen, bloemen, natuur, Hollandse historie, agri en food.

‘Virtuele, avontuurlijke reis’
“Een bezoek aan visitkopvanholland.nl betekent voor de bezoeker een virtuele, avontuurlijke reis door het gebied”, vertelt Robert Leever wethouder Economie en Brede Welvaart van gemeente Hollands Kroon, die mede spreekt namens collega-wethouders Rikus Kieft (Texel) en Fotigui Camara (Den Helder). “De site inspireert, maakt nieuwsgierig en wekt reislust op. De uiteindelijke bedoeling is natuurlijk dat mensen het zoeken omzetten in boeken en dat we ze daadwerkelijk als gast kunnen begroeten.”

De Kop van Noord-Holland wordt op de nieuwe website met nadruk gepresenteerd als een ideale bestemming in ieder seizoen, ook bedoeld om bezoekersstromen te spreiden. In ieder jaargetijde ‘geurt en kleurt’ de Kop weer anders. Het aanbod op de website is daarom zeker niet uitsluitend voor bezoekers van buiten de regio. De tulpen in het voorjaar, de vogeltrek en streekproducten in het najaar, de Westfriese Folklore, kust en strand in de zomer en de vele evenementen zijn ook of juist van, voor, door de bewoners in de Kop.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button