Sport

Voetbaloverzicht Noordkop: VZV wint, ZAP en Wieringerwaard onderuit

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Veel amateurvoetballers uit de Noordkop haalden de dag na Koningsdag hun sportschoenen weer uit de kast. Zo boekte VZV een ruime overwinning op ZDH, maar gingen ZAP en Wieringerwaard onderuit.

ZAP leed een dure nederlaag in de tweede klasse. De ploeg van trainer Marcel Ris verloor met 1-0 van Assendelft, waardoor het in groot degradatiegevaar blijft. Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Na een goed genomen vrije trap kwam de bal bij Jimmy Glas, die ZAP-doelman Devlin van den Bosch kansloos achterliet. ZAP kreeg voor de pauze nog wat kleine kansen, maar in de tweede helft lukt het de ploeg van Ris niet om aanvallend een vuist te maken.

ZAP wacht nog drie zware duels, eerst op zondag 12 mei tegen Medemblik uit. Daarna staan KFC en JVC nog op het programma. ZAP staat voorlaatste in de competitie, met slechts één punt voorsprong op de hekkensluiter. Als ZAP echter goede resultaten haalt, kan het de nacompetitie nog ontlopen.

Wieringerwaard onnodig onderuit
In de vijfde klasse heeft SV Wieringerwaard met 1-2 verloren van Duinrand. Dat terwijl er meer inzat voor de ploeg van trainer Jack Vledder. Zijn ploeg speelde een prima eerste helft en door een treffer van Jilles Groenveld werd het 1-0. Na de pauze kwam Duinrand S beter in de wedstrijd en kon in korte tijd twee keer scoren. Zo ging Wieringerwaard met 1-2 onderuit. Wieringerwaard bezet de zevende plek in de competitie met dertien teams.

VZV, dat niet echt goed speelde, won in de vijfde klasse met 3-0 van het zwakke ZDH. Thijs Dekker kwam twee keer tot scoren. Ook Dex van der Kroon was doeltreffend. Met iets meer scherpte had VZV met veel grotere cijfers kunnen winnen. VZV speelt zondag 12 mei wederom thuis, DESS is dan de tegenstander. Verder wachten nog competitieduels tegen Woudia (uit) en HSV Sport (thuis). VZV staat tiende van de veertien in de competitie.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button