Sport

ZAP-handbalsters nipt onderuit tegen tegen Wijhe

Advertentie:

Breezand – De handbalsters van ZAP speelden zondag in de eerste klasse een thuiswedstrijd tegen Wijhe. Beide teams lieten goed spel zien, en de ploeg uit Breezand had kans op een resultaat. ZAP verloor in de harde werkelijkheid met 31-33.

Met Wijhe moest het team van ZAP-trainer Stefan Baars het opnemen tegen een tegenstander die nog strijd om promotie. In de heenwedstrijd speelden de teams nog gelijk tegen elkaar. Baars speelt graag met zijn team tegen Wijhe. “Wijhe is een leuke ploeg om sportief tegen te strijden”, vindt Baars. “Ze spelen ook graag op snelheid en hebben aanvallend een gevaarlijke opbouwrij. Voor ons stond er niets meer op het spel, en die vrijheid is heerlijk om te hebben. Zeker thuis zijn we dan tot veel in staat.”

ZAP begon voortvarend en pakte direct een voorsprong. Wijhe moest even wakker geschud worden en sloot daarna ook weer prima aan. Baars: “De stand golfde de eerste helft op en neer. Dan waren wij weer de bovenliggende partij en dan weer de tegenstander. We kwamen niet echt los van elkaar.” Met rust stond Wijhe voor met 15-19.

Technische fouten
Baars: “Na de pauze konden we de achterstand redelijk snel dichten door een twee minuten tijdstraf voor Wijhe.” Toch kon de tegenstander de voorsprong weer vergroten. “Echt helemaal  los kwamen ze niet, maar wij hadden ook niet de stootkracht om ze pijn te doen. Op belangrijke momenten werden er open kansen gemist en de hele wedstrijd maakten we veel technische fouten. De eindstand werd 31-33 en er zat voor ons meer in.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button