Cultuur/NatuurHollands KroonVideo

Cultuurplatform Hollands Kroon steunt ‘Cultuur in Actie’

Hollands Kroon – Ton van der Winden van het Cultuurplatform Hollands Kroon heeft in een videoboodschap een oproep aan de regering gedaan om meer financiële ondersteuning ter beschikking te stellen voor de culturele sector.

De gemeente Hollands Kroon heeft geen grote theaters, concertzalen, orkesten, toneelgezelschappen en musea, maar wel een netwerk van kleinere culturele instellingen die door de lockdown getroffen zijn. Te denken valt aan de Cultuurschuur en het Vikingschip.

Hij wijst verder op het belang op het voorkomen van kaalslag en uiteenvallen van de culturele sector in Nederland, regio’s en plaatsen zoals Hollands Kroon. De videoboodschap is gezonden naar het platform Cultuur in Actie. Die houdt vanaf 30 mei een protestweek, waarbij zoveel mogelijk meningen vanuit heel Nederland te horen en te zien zijn. Het CPHK doet een oproep aan de gemeenteraad om de on-line actie te onderschrijven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button