Den HelderPolitiek

Ontwikkeling woningbouw Station Zuid nader onderzocht

Advertentie:

Den Helder – In het scenario ‘Van krimp naar groei’ van het Helders perspectief is de omgeving van station Zuid een voor de hand liggende locatie voor de ontwikkeling van woningbouw. De focus daarin ligt op een toegevoegd woningassortiment binnen De Schooten, gericht op koopwoningen voor diverse inkomensgroepen en voor mensen die graag en regelmatig gebruik maken van duurzame vervoersmiddelen zoals het openbaar vervoer.

De gemeente Den Helder heeft begin 2018 met diverse partijen gesprekken gevoerd over station Zuid en de directe omgeving. Centraal stond het creëren van ideeën om de stationsbeleving en veiligheid te vergroten. Sindsdien zijn liften geplaatst en is een pilot uitgevoerd met beveiligingscamera’s.

Mobipunten
Al jaren is het ook een wens om door meer bebouwing/gebruik de levendigheid en sociale veiligheid rond het station te vergroten. Een kans ligt in de ontwikkeling van zogenaamde mobipunten, locaties waar vervoersstromen samenkomen. Station Zuid is aangewezen als kansrijke locatie voor het realiseren van een dergelijk mobipunt. In dat kader bestaat ook de behoefte om Station Zuid aan te sluiten op het doorgaande fietsnetwerk. Hier ligt tevens een kans om een kwaliteitsslag te maken in de inrichting van het stationsgebied om zo meer aan te sluiten bij de voorzieningen in de omgeving.

Vanuit het uitgevoerde interactieve proces in 2018 wil gemeente Den Helder het gesprek met meerdere partijen vervolgen over de uitgangspunten voor de bovengenoemde ontwikkelingen. Na overleg met de buurtbewoners en de diverse partijen worden de uiteindelijke uitgangspunten in een definitieve startnotitie voor bestuurlijke besluitvorming voorgelegd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button