Den HelderUitgaan

Terrassen tweede Pinksterdag weer open

Den Helder – Cafés, restaurants en culturele instellingen mogen vanaf maandag 1 juni stipt om 12.00 uur weer gasten ontvangen. Wat blijft, is het afstand houden en drukte dient vermeden te worden. Ook de terrassen gaan weer open. Op dit moment hebben twintig horecaondernemers, in overleg met de gemeente, plannen gemaakt en toestemming gekregen voor uitbreiding van hun terrassen. Het gaat voornamelijk om horecagelegenheden in de binnenstad, in Julianadorp, op Huisduinen en op Willemsoord.

Horecaondernemers staan klaar om op tweede Pinksterdag bezoekers te ontvangen en hebben samen met de gemeente en winkeliers ruimte gemaakt om hen op een gastvrije en veilige manier te ontvangen. Er is creatief en flexibel gekeken naar de mogelijkheden voor uitbreiding van het terras. Veel winkeliers in de omgeving van het café of restaurant dachten positief mee en stelden ruimte voor hun zaak beschikbaar.

Regels 
Voor het terras buiten geldt geen maximum aantal bezoekers. Wel moet iedereen een zitplaats hebben en geldt de 1.5 meter afstand houden. Behalve voor gezinnen of voor maximaal twee personen aan een tafeltje. De eigenaar van de horecagelegenheid is degene die klanten moet aanspreken als ze zich niet aan de regels houden. Loopt het uit de hand, dan kan hij of zij de politie bellen.

De verruiming van de terrasregels is tijdelijk en geldt tot het einde van het terrasseizoen, namelijk 31 oktober 2020. Tussentijdse wijziging, aanpassing en intrekking van de tijdelijke vergunning is mogelijk. Wanneer blijkt dat voetgangers toch meer ruimte nodig hebben, kan dat zorgen voor een aanpassing van de regels. Ook houdt de gemeente rekening met belangen van de omwonenden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button