Cultuur/NatuurDen HelderJeugd

Weer van alles te doen bij Triade

Den Helder – Het coronavirus heeft impact op alles en iedereen. Ook voor Triade was het behoorlijk wennen om alleen online lessen te kunnen geven. Inmiddels is de kunstenschool ‘van het slot’ en zijn de reguliere lessen weer opgestart. Voor iedereen die zin heeft om weer creatief of muzikaal aan de slag te gaan, start Triade in juni ook met een aantal nieuwe korte cursussen.

Vanzelfsprekend worden binnen het gebouw de richtlijnen van het RIVM en het Protocol Sector Cultuureducatie gevolgd. Zo zijn de nodige maatregelen getroffen zodat er overal 1,5 meter afstand kan worden gehouden, zijn in alle ruimtes desinfecterende middelen beschikbaar en worden danslessen buiten gegeven.

De korte cursussen en workshops die in juni starten op een rijtje:

Beeldhouwen (volwassenen)
Weghalen wat teveel is; dat doe je bij beeldhouwen. En wat je overhoudt, is een unieke vorm. Dat kan een abstracte vorm zijn of een figuratieve. In het open atelier ga je zelf aan de slag. Een professionele docent staat je bij met raad en daad.
Start: woensdag 3 juni
Tijd: van 14.30 tot 17.00 uur
Duur: 6 lessen (4 lessen voor de zomervakantie, 2 erna)

Basiscursus creatieve fotografie (volwassenen)
Pas gestart met fotograferen, niet tevreden over je foto’s of wil je weten wat de mogelijkheden van je camera zijn? In deze cursus ga je praktisch en gericht aan de slag met de thema’s landschap, portret, actie en dichtbij.
Start: woensdag 3 juni
Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur
Duur: 6 lessen (4 lessen voor de zomervakantie, 2 erna)

Kleine musical voor kinderen (8-14 jaar)
In deze leuke cursus leer je van alles over musical; van zingen tot dansen op muziek, improviseren en toneelspelen. Je werkt met je eigen verbeelding en leert je inleven in diverse personages.
Start: woensdag 3 juni
Tijd: van 16.00 tot 17.00 uur
Duur: 6 lessen (4 lessen voor de zomervakantie, 2 erna)

Workshop breien, haken en punniken (8-100 jaar)
Handwerken is helemaal hip! Daarom bieden we deze leuke en uitdagende workshop aan geschikt voor zowel beginners als gevorderden. In de workshop komen diverse technieken aan bod. Kom gezellig samen met je (klein)kind, vriend(in) of buurman/vrouw en we maken er een gezellige ochtend van!
Start: zaterdag 27 juni
Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur
Duur: 1 workshop

Open atelier tekenen en schilderen (volwassenen)
We stellen ons atelier open voor mensen die graag willen tekenen en schilderen en een vorm/techniek naar keuze willen uitproberen. Ideaal als je wil uitproberen of je tekenen/schilderen leuk vindt, én geschikt voor mensen die al tekenen of schilderen en graag aan de slag willen met eigen werk.
Start: dinsdag 9 juni
Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur
Duur: 3 lessen

Theater voor jongeren en volwassenen (16+)
In deze cursus ontdek je waar je eigen speelkracht ligt en hoe je die verder kunt ontwikkelen. Je beleeft lol met je medespelers, terwijl je toch stevig wordt uitgedaagd. Improvisatie, korte tekstscènes, basistechnieken, typetjes, karakter, van alles komt aan bod.
Start: dinsdag 2 juni
Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur
Duur: 6 lessen (4 lessen voor de zomervakantie, 2 erna)

KinderKunstAtelier (5-12 jaar)
Ben jij kunstzinnig en creatief, goed in het bedenken van dingen of wil je dat graag leren? In deze cursus leer je je eigen ideeën om te zetten in werkstukken met bijvoorbeeld hout, draad, verf en gevonden materialen. Je kunt van alles uitproberen. Beeldhouwen, werken met klei, solderen etc. Alles kan!
Start: vrijdag 5 juni
Tijd: van 15.00 tot 16.30 uur
Duur: 6 lessen (4 lessen voor de zomervakantie, 2 erna)

Voor alle cursussen geldt dat later of tussentijds instromen ook mogelijk is.

Danslessen
Ook voor de lopende danslessen is het mogelijk om voor de zomervakantie in te stromen (mits er ruimte is).

Kennismaking met instrumenten of zangles
Je kunt het hele jaar door via een proefles eenmalig kennismaken met een instrument naar keuze of een probeercursus van 6 lessen volgen. Nog helemaal geen idee welk instrument je wil leren bespelen? Geef je dan op voor de korte cursus ‘Kies je instrument’. In een serie van 8 lessen komen alle instrumenten aan bod. Je krijgt ze niet alleen te horen en te zien, maar je kunt ze ook zelf uitproberen. Na deze serie kun je twee instrumenten uitkiezen voor een gratis proefles.

Interesse? Kijk voor meer info, tarieven en inschrijven op www.triade-denhelder.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button