Hollands Kroon

KNRM Den Oever heeft weer één boot

Den Oever – Het KNRM-station Den Oever nam deze week afscheid van de Maria Paula en heeft weer één reddingboot tot zijn beschikking, in plaats van twee. De tweede boot, een reserve-exemplaar van de KNRM, was nodig doordat de schutsluis bij Den Oever voor zeven maanden was gestremd. Dat had te maken met de vernieuwende werkzaamheden aan de Afsluitdijk en het bijbehorende sluizencomplex.

De KNRM moet in Den Oever zowel voor de Waddenzee als voor het IJsselmeer beschikbaar zijn. De Johanna Margareta werd overgebracht naar de noordzijde, waar het onderzoeksbedrijf MEA-nl zo vriendelijk was kaderuimte beschikbaar te stellen. De reserveboot Maria Paula ging naar het boothuis aan de zuidzijde.

Door de sluiting van de schutsluis was er weinig scheepvaart bij Den Oever, maar toch moest de Maria Paula nog een keer in actie komen, toen bij Oude Zeug een groep matrozen in opleiding van de marine in moeilijkheden kwam tijdens een oefening onder zware weersomstandigheden. Inmiddels is er weer scheepvaartverkeer tussen ‘zoet’ en ‘zout’ mogelijk en heeft de Maria Paula een nieuwe tijdelijke stek gevonden in Den Helder.

Donderdagavond 27 mei werd nog één keer met de twee boten een sleepoefening gedaan, vrijdag werd de Maria Paula naar Den Helder overgebracht.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button