Bittere pil voor Cv Wieringermeer; degradatie een feit

Slootdorp – Het werd afgelopen zaterdag een hele trieste dag voor Cv Wieringermeer. Het team van trainer Ben Visser degradeerde na de onverwachte 2-4 nederlaag tegen WSV ’30 rechtstreeks naar de vijfde klasse. Trainer Visser, zijn trouwe en talentvolle spelers en de fans waren na afloop zeer verdrietig. Het is nu zaak om zo snel mogelijk weer terug te keren naar het oude niveau, de vierde klasse.

Visser en zijn manschappen wisten vooraf precies wat de doelstelling was. “Winnen van WSV en dan via de nacompetitie proberen toch degradatie te voorkomen. We wisten dat het zeer zwaar zou worden.” De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. De thuisploeg had pech dat het uitgerekend moest uitkomen tegen het fanatieke WSV, dat altijd goed voor de dag wil komen. Er waren volop kansen voor beide doelen in de eerste helft. In de 38e minuut moest Rens Tolhuis geblesseerd naar de kant, hij werd vervangen door Justin Voorsluis.

Direct daarna kwam de grootste kans voor Wieringermeer, maar Justin Voorsluis kwam een teenlengte tekort om binnen te tikken. In de rust ging Lex Zeeman geblesseerd naar de kant en Lars Gouwenberg was zijn vervanger. Na vier minuten in het tweede bedrijf naam Danny Visser een vrije trap, en Thijs Boersma kopte schitterend de 1-0 binnen.

Tegenvaller
Twee minuten later was er een onoplettendheid in de defensie van Wieringermeer en WSV maakte simpel 1-1 met een kopbal in de verre hoek. Er kwam echter weer hoop. In de 55e minuut kwam er een fraaie combinatie tussen Voorsluis en Boersma. De bal ging dwars door de defensie van WSV en Boersma maakte de begeerde 2-1. Een dikke minuut later stond het alweer gelijk. Een foute inspeelpass op het middenveld en de linksbuiten van WSV ging langs drie tegenstanders en schoot van afstand de 2-2 binnen.

In de 69e minuut Jesper Homan kwam in het veld voor Daan van der Meer om de aanval van nieuwe impulsen te voorzien. Twintig minuten voor tijd lokte een aanvaller van WSV slim een penalty uit en die werd benut: 2-3. Twee minuten later trok Danny Visser aan de noodrem, hij was te laat met een tackle tegen een snelle speler van WSV en ontving de rode kaart. Nils Beentjes kwam nog in het veld voor Sam Vijselaar, een middenvelder voor een verdediger om nog iets te proberen te forceren. Even later viel voor de thuisploeg het doek. WSV benutte de ruimte in een counter en het werd op 2-4.

Stilte op het complex
Daarna gebeurde er tot het laatste fluitsignaal weinig meer. Het werd stil op het anders zo knusse complex van Wieringermeer. Visser: “De spelers hebben er alles aan gedaan om te winnen. Ongetwijfeld zal de druk op ons jeugdig team bij vlagen ook een beetje verlammend hebben gewerkt, waardoor we op beslissende momenten net iets tekort kwamen. De sleutelmomenten in deze wedstrijd waren de snelle tegentreffers na onze doelpunten. Tweemaal op voorsprong komen en daarna tweemaal binnen een minuut door fouten weer gelijk staan. Daarna moesten we weer geforceerd op zoek naar een voorsprong wat ons uiteindelijk heeft opgebroken.”

Door het verlies kwam Wieringermeer, mede door een verrassend verlies van Sporting Krommenie bij hekkensluiter RCZ (2-1), één punt tekort voor de nacompetitie en is nu rechtstreeks gedegradeerd. Visser voelde zich heel vervelend. “Het tekort aan punten voor de winterstop (3 punten) heeft ons opgebroken, de inhaalrace na de winterstop (19 punten) was net niet genoeg.”

Trots en toekomst
Boven de teleurstelling overheerst bij Visser wel een gevoel van trots op zijn team, dat er alles aan gedaan heeft om in de 4e klasse te blijven. “Elke wedstrijd werd met volledige overgave gespeeld en voor elke meter is geknokt. Dat het aan het einde niet voldoende was is voor het team ook heel erg jammer.” De toekomst van de club ziet hij zeer positief in. “Er komen nog meer talentvolle spelers over naar de senioren, waardoor CV Wieringermeer niet hoeft te wanhopen en mijn inziens er mogelijkheden zijn om weer een team van betekenis te worden in de toekomst. Nogmaals, ik ben zeer trots op ons team en wat ze na de winterstop gebracht hebben om te handhaven. iedereen heeft elke wedstrijd keihard gewerkt en is er vol voor gegaan.”

Opstelling Cv Wieringermeer: doel Alex van der Sluis, verdediging: Bo Appelman – Lex Zeeman ( 46. Lars Gouwenberg) – Sam Vijselaar ( 78. Nils Beentjes) – Manuel Groen, middenveld: Daan van der Meer (69 Jesper Homan) – Rens Tolhuis (38. Justin Voorhuis) – Ruben Meijer – Danny Visser, aanval: Kevin de Bruin Thijs Boersma.

Geschreven door: Bert Bronk