Zeemacht

Nederlands Record Christoph Smit bij Pinkstertoernooi

Adverentie

Den Helder – Gedurende het Pinksterweekend werd het traditionele Pinkstertoernooi gezwommen in Purmerend. De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht kwamen bij dit toernooi zeer goed voor de dag met vele persoonlijke records en medaillewinst.

Hoogtepunt was het Nederlands Senioren Pararecord op de 100 meter rugslag, gezwommen door Helders Talent Christoph Smit. Het oude record stond al sinds 2005 op naam van Gert-Jan Schep, maar na 18 jaar dook Christoph met ruim 4/10e seconde onder het oude Nederlandse Record.

Ook de estafetteteams kwamen goed voor de dag met een derde plaats voor de dames 4×100 vrije slag, bestaande uit Emma Marsman, Romée Smit, Emma Riemers en Kyra Wesemann. Ook het 8×100 vrije slag mixed team, met Romée Smit, Emma Riemers, Kyra Wesemann, Nikki Hofland, Marco vd Wulp, Mike Kloth, Mees Minneboo en Christoph Smit won het brons. Andere medaillewinnaars van MSV Zeemacht waren Jayden Hali, Evi Koopman, Sem Passenier, Bianca Groot, Inoa Bremer, Siënna Bremer en Chaya Bremer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button