Politiek

College Hollands Kroon teleurgesteld in Rijkswaterstaat

Advertentie:

Anna Paulowna – Het college van Hollands Kroon is teleurgesteld in de medewerking van Rijkswaterstaat (RWS) om een geluidsscherm te plaatsen langs de A7 ter hoogte van Wieringerwerf.

Rijkswaterstaat wil alleen onder meer voorwaarden meewerken aan het plaatsen van een nieuw geluidsscherm langs de A7 bij Wieringerwerf. Dat heeft RWS aan de gemeente laten weten. Dit is voor het college zowel een verrassing als een enorme teleurstelling. De geluidsoverlast is namelijk al jaren een bron van ergernis bij de bewoners. De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft dan ook niet voor niets 1,6 miljoen beschikbaar gesteld voor het plaatsen van een geluidsscherm op de bestaande grondwal. Dit nog naast een subsidie van 4 ton vanuit het samenwerkingsverband ‘De Kop Werkt!’. Met dit geld kan het project gewoon uitgevoerd worden, ware het niet dat Rijkswaterstaat nog meer eisen heeft. Met het geluidsscherm wordt zowel het woonplezier van de huidige en toekomstige bewoners verbeterd. Daarom zet het college zich onverminderd in om met RWS tot een oplossing te komen.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button