Den Helder

Gemeente Den Helder zoekt reserve-stembureauleden

Advertentie:

Den Helder – Gemeente Den Helder is voor de Europese Parlementsverkiezingen op donderdag 6 juni 2024 nog op zoek naar reserve-stembureauleden. Deze mensen worden alleen telefonisch opgeroepen als het nodig is. Bijvoorbeeld omdat er stembureauleden ziek zijn op de verkiezingsdag.

Leden van een stembureau helpen de verkiezing in goede banen te leiden. Reserveleden kunnen zich aanmelden als voorzitter, plaatsvervangend lid, stembureau lid, teller of als crowdmanager. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via mijnstembureau-denhelder.nl. Een reserve krijgt een vergoeding van vijftig euro. De vergoeding moet worden opgeven bij de aangifte inkomstenbelasting.

Iedereen die zich als stembureaulid heeft aangemeld, ook als teller en reserve, krijgt een uitnodiging voor een digitale training. Tijdens deze e-learning leren aanmelders alles over de verkiezingen: de voorbereidingen van de verkiezingsdag, het stemmen, het tellen van de stemmen en het invullen van het proces-verbaal. Pas nadat de e-learning succesvol is afgerond kunnen aanmelders officieel benoemd worden als reserve-stembureaulid.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button