Hollands KroonJeugd

Honderden kinderen genieten van mobiele pumptrack

Advertentie:

Wieringerwerf/Waarland – In samenwerking met The Pump Factory bracht Team Sportservice Noordkop een mobiele pumptrack naar de Noordkop. Op donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei stonden de velden van IJsclub S.I.S. en Sportvereniging DWOW in het teken van deze urban sensatie. In totaal hebben meer dan driehonderd kinderen over de pumptrackbanen gefietst, gestept en gestunt.

Na de annulering van de mobiele pumptrack begin april vanwege het weer, was het op 23 en 24 mei dan eindelijk zover: de kinderen in de Noordkop maakten kennis met de pumptrack.

De mobiele pumptrack stond donderdag 23 mei bij IJsclub S.I.S. in Warmenhuizen. Het was rustiger dan gehoopt, maar daardoor konden de kinderen meerdere keren over de baan racen. Het is dan ook niet gek dat de echte waaghalzen al snel hun eigen trucjes begonnen te oefenen. In de middag waren er twee groepen 8 aanwezig. De kinderen kregen maar niet genoeg van de ritmische baan. Enkele kinderen bleven zelfs na schooltijd om nog langer te racen. Sommigen hebben wel drie uur lang non-stop genoten. Hun enthousiasme was aanstekelijk; een van hen vroeg zelfs: “Komt dit ooit nog een keer terug?”

Drukte bij DWOW
Vrijdag 24 mei was het een stuk drukker bij Sportvereniging DWOW in Wieringerwerf. Naast de pumptrack werden de velden van DWOW gebruikt voor een sponsorloop en een meidenmiddag met Stefanie van der Gragt, wat zorgde voor een levendige sfeer. In de ochtend verkenden de allerkleinsten de baan met loopfietsjes. Hoewel sommigen in het begin wat hulp nodig hadden, raceten ze al snel zelfstandig over de baan. Ook kwamen twee groepen 5/6 van verschillende basisscholen langs. Aanvankelijk waren sommige kinderen wat gespannen, maar ze moedigden elkaar enthousiast aan. Met elkaar wisten ze er een mooie tijd van te maken. “Ik heb een nieuwe hobby”, riep een van de kinderen zelfs. Enkele kinderen stonden eerst sceptisch tegenover de baan. Zo zei een van hen: “Ik dacht dat ik het niet zo leuk zou vinden.” Maar uiteindelijk genoten ook zij met volle teugen van de pumptrack.

In totaal hebben meer dan 300 kinderen de baan uitgeprobeerd en genoten van de mobiele pumptrack. Enkele kinderen gaven zelfs aan dat ze dit wel vaker willen doen. Een vaste baan in de regio zien ze wel zitten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button