112

Buurt overmeestert drietal vermeende inbrekers

Adverentie

Den Helder – De politie heeft maandagavond in de Soembastraat drie jongens aangehouden, die door buurtbewoners waren vastgehouden. De bewoners dachten dat de jongens hadden ingebroken of dat van plan waren, maar dat bleek niet het geval.

“Het is altijd goed dat buurtbewoners alert zijn”, laat politiewoordvoerder Koos Venema weten. Dit keer was er echter niets aan de hand. “In de tuin van een ander kijken is misschien wel verdacht, maar niet strafbaar.”

Toen buurtbewoners het drietal zagen besloten ze tot aanhouding. De jongens werden overmeesterd en vastgehouden tot ze aan de politie konden worden overgedragen. Het leverde in de buurt een hoop consternatie op, maar van een strafbaar feit bleek geen sprake. “Er is niets gestolen”, aldus Venema. De jongens zijn in de loop van de nacht weer vrijgelaten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

 1. Wat een land leven hier. Nou buurman ik ben trots, als ze bij mij in de tuin staan kunnen ze de komende 4 jaar alleen nog maar vloeibaar voedsel eten. Aanpakken dat straattuig, what the fuck het is niet strafbaar…
  Iedereen zag wat die gasten van plan waren, en dat was niet veel goeds. Maar ja lekker laten lopen die kloothommels. Volgende keer gewoon geen politie bellen en zelf afhandelen.

 2. Beste Ad,in tegenstelling tot het plannen van een terroristische actie of iets dergelijks is het plannen van een inbraak dus NIET strafbaar.
  Wat wel strafbaar is :iemand zijn gebit dusdanig verbouwen dat hij de eerst komende 4 jaar slechts soep kan eten.
  Dat is een misdrijf in de zin van : openbare geweldpleging ,mishandeling cq het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel cq poging tot doodslag.
  Gezien uw aankondiging hier op de sociale media zal dit worden gezien als met voorbedachte rade.
  Afhankelijk van uw gezinssituatie en evt strafblad komt u dat te staan op geschat: 1 jaar onvoorwaardelijk waarvan de helft een taakstraf van 240 uur.Inclusief een paar jaar proeftijd en reclassering toezicht.Hoogst waarschijnlijk uw baan kwijt en in de bijstand.Daar kom je niet meer uit want vindt maar eens een baan zonder VOG.En hopelijk heeft u geen eigenhuis want een hypotheek betalen vanuit het gevang gaat
  ook een beetje moeilijk.Nog maar te zwijgen over uw kinderen die op school worden nageroepen en uw vrouw die tijdens uw afwezigheid een relatie met de buurman aan gaat.
  Bezint eer ge begint zou ik zeggen !

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: