Texel

FNV: Bod Teso afgewezen, opnieuw kans op acties

Texel – Leden van vakbonden FNV en CNV hebben woensdagavond het nieuwe bod van TESO unaniem afgewezen. Vorige week deed de exploitant van de veerboot tussen Den Helder en Texel nog een nieuw bod voor een nieuwe cao, nadat de vakbonden een ultimatum hadden gesteld. Acties werden toen opgeschort, maar door het afwijzen van het nieuwe bod komen die weer dichterbij.

Lutz Kressin, bestuurder FNV Streekvervoer: “Het bod van de werkgever was verbeterd, onder druk van de bonden en mogelijke acties. Dat dit bod toch is afgewezen heeft heel erg te maken met het ontbreken van vertrouwen richting de werkgever. De werknemers zijn erg op hun hoede en verwachten dat er altijd een addertje onder het gras zit.”

De huidige cao liep tot 1 januari 2020. Een onderhandelingsakkoord tussen vakbonden en werkgever werd door de leden begin 2020 afgewezen. Vanwege corona zijn de onderhandelingen pas in oktober 2021 hervat. Bij TESO werken 130 werknemers. De nieuwe cao, met een looptijd van een jaar, zou met terugwerkende kracht moeten ingaan vanaf 1 januari 2022.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button