Verlies in Breukelen na verlenging, geen promotie voor JVC

Julianadorp – Het complex van FC Breukelen lag er zondagmiddag schilderachtig bij, maar het bijbehorende sprookje bleef uit. JVC verloor met 4-5 van RKSV Mierlo Hout en promoveert daardoor niet naar de 1e klasse.

Rond de vijfhonderd toeschouwers waren komen opdagen en vanuit Julianadorp waren drie bussen vol supporters meegekomen. De sfeer zat er dan ook al ruim voor de wedstrijd helemaal in. Bij JVC ontbrak Per van der Zwet wegens een achillespeesblessure en daar is hij zeker nog een week of vijf zoet mee. “Voor ons een grote tegenslag, want deze jongen is zeer belangrijk voor ons”, vertelde elftalbegeleider Henk Kok.

Het duel om de zo begeerde promotie was net begonnen of Mierlo Hout kon al scoren. Mees Clemens kreeg even later de eerste kans voor JVC, hij had echter pech met de afronding. Daarna was er een aantal schoten op het doel van de Brabanders, die echter steeds over gingen. JVC werkte hard en hield goed stand. In de 34e minuut kwam de beloning. Via een schitterend genomen vrije trap kon Clemens de gelijkmaker achter de doelman knallen. Jordy Bos had vrijwel direct daarna pech dat zijn inzet geen doel trof. Na een goed genomen corner kwam de bal hoog voor en kon Deelen met een kopbal scoren. Twee minuten later werd het zelfs 1-3 en wederom was Deelen de maker van het doelpunt.

Gedenkwaardig
In de pauze waren de verwachtingen bij de aanhang van JVC niet zo hoog meer. De fans waren het er wel over eens: “Dit is een tegenstander die net iets beter is en de kans dat we nog terugkomen is klein.” Het werd toch een gedenkwaardige tweede helft. Vrijwel direct na de aftrap kon Van der Klink de aansluitingstreffer maken. Het team van trainer Jitze Bosma geloofde er weer helemaal in en speelde de tegenstander een periode compleet stuk. De gelijkmaker van invaller Hans Groenhuizen bracht de fans op de banken en de tegenstander wankelde als een bokser die voor de tweede keer in korte tijd tegen de vlakte gaat.

Door wederom Van der Klink werd het zelfs 4-3. Die voorsprong werd echter in de slotfase uit handen gegeven. Er kwam nog een zeer zware verlenging van twee keer een kwartier. Bosma besloot verse krachten in het veld te brengen en daaronder waren Ties Leeuwenstein, Mike Hoogstraten en Seb van Zante. Mierlo Hout kon na een goed opgezette aanval op 4-5 komen. JVC probeerde het nog wel, maar het wilde aanvallend niet meer lukken. Na het laatste fluitsignaal was er verdriet over het missen van de promotie, maar het jonge team had laten zien dat er hoop voor de mooie toekomst is.

De selectie is in zijn geheel bij elkaar gebleven en het moet vreemd lopen als de ploeg volgend jaar niet weer een serieuze gooi kan doen naar promotie. Voorzitter Lex Groenhuizen: “Het verliezen doet natuurlijk zeer. We zijn zo prachtig terug in de wedstrijd gekomen en dat met zoveel jonge talenten. Als club doen we het uitstekend. Het voetbal leeft hier volop en we zijn gegroeid van 580 naar 800 leden. Dat de selectie bij elkaar is gebleven zegt veel over de sfeer en het als collectief bezig zijn. Dit is een bijzondere ervaring geweest, nu eerst vijf weken vakantie, dan zijn we weer opgeladen voor het nieuwe seizoen.”