Jeugd

Praktijkles Reddend zwemmen voor groep 7 en 8

Advertentie:

Op dinsdag 25 juni hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van de Titus Brandsma school in Middenmeer een bijzondere en educatieve middag beleefd in zwembad De Terp. Tijdens het ‘Red je vriendje’-project leerden de kinderen essentiële vaardigheden voor het redden van personen die te water zijn geraakt.

De training omvatte praktische oefeningen zoals het ontsnappen uit een wak, het opduiken van een oefenpop, en het ervaren van een val in het water met een fiets. Deze activiteiten zijn ontworpen om de kinderen niet alleen te leren hoe ze in noodsituaties moeten handelen, maar ook om het belang van preventie te benadrukken.

Aan het einde van de middag ontvingen alle deelnemende kinderen een certificaat voor reddend zwemmen, als erkenning voor hun nieuw verworven vaardigheden. Deze waardevolle activiteit werd mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Iedereen kan meedoen-fonds van Microsoft en de Hollands Kroonse uitdaging, met dank aan de inzet van de medewerkers van zwembad De Terp.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button