Hollands KroonVideo

Döner-liefhebbers proppen zich vol bij eetwedstrijd in Anna Paulowna (video)

Advertentie:

ANNA PAULOWNA – Vier döner kebab-liefhebbers gingen gisteren de strijd met elkaar aan op de Polderse Kermis in Anna Paulowna. Ze moesten zoveel mogelijk dönerwraps naar binnen zien te schuiven. De winnaar wist maar liefst vier stuks weg te kanen.

“Het is een dönerwedstrijd, dus dat moet zo hard en zwaar mogelijk. Ik denk wel dat het te zwaar is om een frikandellen-niveau te halen”, zegt organisator Koen Ruiter tegen NH Nieuws. Hij doelt daarmee op de frikandellen-wedstrijd die op 3 maart werd gehouden in Assendelft. De winnaar wist zestien frikandellen op te vreten.

Lees ook: Döner-eetwedstrijd op Polderse Kermis

Met dönergerechten gaat het volgens de organisator dus een stuk moeilijker. Hij krijgt zelf maar één dönerwrap op, met moeite. “Ik heb er in mijn leven ook al te veel van gegeten. Dus ik doe er rustig aan mee.”

Kebabkoning
Na een halfuur flink happen kon er een kebabkoning worden gekroond: het werd Michel Verkerke. Binnen dertig minuten lukte het hem vier porties naar binnen te harken. Wat is zijn geheim? “Gewoon het hele jaar door oefenen. Altijd veel eten en veel bewegen.”

De kebabkoning was daarna snel weer verdwenen. Koen: “Ik denk dat-ie richting z’n barbecue is gegaan.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!
Back to top button