Den Helder

Gemeente onderzoekt nut en noodzaak beveiligingscamera’s

Adverentie

De gemeente Den Helder heeft een enquête online gezet om te onderzoeken hoe inwoners aankijken tegen de beveiligingscamera’s die in de stad te vinden zijn. Zijn ze nog nodig? Hangen ze op de juiste plaatsen? Is mobiel cameratoezicht misschien een optie?

In Den Helder hangen er op straat, in gebieden die voor iedereen toegankelijk zijn, diverse camera’s. Zij dragen bij aan ieders veiligheid. De meeste camera’s hangen er inmiddels zo’n twintig jaar.

Het onderzoek vraagt onder meer naar op welke tijden de deelnemer aan het onderzoek doorgaans op straat is te vinden; overdag, ’s avonds of juist gedurende de nacht. Vraag 2 is of mensen zich weleens onveilig voelen op straat, waarna de vraag komt naar wie er eigenlijk op de hoogte is van de aanwezigheid van de camera’s en waar die dan te vinden zijn.

Uiteraard wordt ook gevraagd of mensen positief of negatief zijn over cameratoezicht in de openbare ruimte, of ze denken dat dit bijdraagt aan minder criminaliteit en hoe men aankijkt tegen mobiel cameratoezicht. Dat is toezicht dat flexibel en tijdelijk op specifieke locaties inzetbaar is.

Klik hier voor deelname aan het onderzoek

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: