Uitgaan

Warme klanken met muziek van Schubert, Brahms en Kodály in de Michaëlskerk

Adverentie

OOSTERLAND  – De Culturele Kring Wieringen ervaart het als een buitenkansje dat de organisatie (TIHMS) ook Oosterland aandoet met een vijftal grandioze concerten door jonge musici.

Wederkerig roemt The International Holland Music Sessions de fraai gerestaureerde middeleeuwse vestingkerk om haar sfeer en voortreffelijke akoestiek. Op 4 augustus is het derde concert te beluisteren in de Michaëlskerk.

Aanvang 11.00 uur, Kerkweg 22, Oosterland (NH).

Het concert zal beginnen met de Chinees/Amerikaanse pianiste Yiying Niu (1997) die op 6-jarige leeftijd begon met pianospelen. Haar eerste lessen ontving ze van Huan Wang. Vanaf haar tiende volgde Yiying lessen aan de Elementary and Middle School Attached to Wuhan Conservatory bij Lianping Zhu (2007-2010). Vervolgens studeerde ze aan de Middle School Attached to Shanghai Conservatory bij Guanwen Wang en Christopher Zhong (2011-2016). Vanaf 2016 studeert ze aan de Manhattan School of MusiDec in de klas van Marc Silverman. Bij het 9th New York International Piano Competition (2018), onder supervisie van de Stecher and Horowitz Foundation werd haar uitvoering van het verplichte werk (Gregory Spears – Toccata) als beste beoordeeld. Zij heeft al verschillende prijzen gewonnen.

In Oosterland speelt zij muziek van Franz Schubert, zij zal voor de pauze gaan spelen. Na de pauze is het beurt aan Máté Tomasz uit Hongarije, hij speelt samen met Àlex Ramírez, zijn begeleider, stukken van Johannes Brahms en Zoltán Kodály.

De Spaanse pianist Àlex Ramírez begon zijn pianostudie bij Margerita Serrat en Benjamí Santacana. In 1999 ontving hij zijn gevorderde graad met eer aan het Liceu Conservatory Barcelona. In 2000 vervolgde Àlex zijn studie in Madrid bij Josep Colom (waar hij later zijn assistent werd). Hij volgde ook kamermuziek en instrument lessen bij Paul Badura-Skoda, Christophe Coin, Lorenzo Coppola, Lluís Claret, Bernard Greenhouse en Alicia de Larocha e.a. Hij ontving vele prijzen als solist en als kamermusicus; Jugend Musiziert (EMCY), Permanente de Juventudes Musicales de España, Ciudad de Albacete e.a.Tegenwoordig werkt Àlex vooral als kamermusicus, hij trad op in zalen in Spanje, Europa en Zuid-Amerika. Hij is lid van het Da Vinci Piano Trio, zij wonnen recent de 2de prijs bij  het 13th Montserrat Alavedra chamber Music Competition. Sinds 2016 is begeleider bij TIHMS.

Meer informatie over het programma zie: tihms.com en zininoosterland.nl Kaarten zijn online te verkrijgen via de website: tihms.com  en verkrijgbaar in de kerk voor aanvang van het concert. Let op! U kunt in de kerk niet per pin betalen.

Normaal € 18,00

Begunstiger TIHMS € 15,00

CJP/Jongeren tot 30 jaar € 9,00

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang

 

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button