Den HelderSport

FC Den Helder moet afscheid nemen van tribune

Advertentie:

Den Helder – De grotendeels overdekte tribune van FC Den Helder heeft de afgelopen 66 jaar volop haar dienst bewezen, maar ook het nodige doorstaan. Niet alleen weersinvloeden zoals regen, wind en storm, maar ook een brand heeft het bouwwerk geteisterd. Helaas verkeert de tribune nu in een zodanig slechte staat dat, om de veiligheid op en om de tribune te waarborgen, afbreken de enige oplossing is. Dat gebeurt voor de komende winter.

Bij een visuele inspectie zijn gebreken geconstateerd aan het dak en de staal- en betonconstructie. Hierop heeft de gemeente een uitgebreid onderzoek laten uitvoeren naar de staat van het bouwwerk. Daar is uit naar voren gekomen dat de tribune dusdanig slecht is, dat het niet meer te redden is. Uit veiligheidsoverwegingen is de tribune is per direct afgesloten. De ruimtes onder de tribune kunnen nog wel gebruikt worden.

Het bestuur van FC Den Helder is door wethouder Peter de Vrij op de hoogte gebracht van het nieuws. Wethouder De Vrij; “Ik ben me ervan bewust dat het afscheid van de tribune de nodige gevoelens bij de leden en de bezoekers van het sportpark los maakt. Zij hebben fijne herinneringen aan de tribune en de mooie wedstrijden die ze daar zagen. Omdat de veiligheid van bezoekers bovenaan staat, hebben we helaas dit besluit moeten nemen. Met het bestuur wordt gekeken naar een voorlopige voorziening.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button