Overige

3 overwegingen tijdens het openen van een zakelijke rekening

Het openen van een zakelijke rekening gaat doorgaans gepaard met nogal wat te maken keuzes. Déze drie keuzes, bijvoorbeeld. We lichten ze hieronder toe, inclusief ons advies.

Traditioneel versus Online
Een zakelijke rekening afsluiten kan grofweg bij twee soorten banken: een traditionele grootbank of een online nieuwkomer. Zo’n grootbank kenmerkt zich door fysieke filialen, een breed scala aan producten én een algehele vertrouwdheid. Voorbeelden van dit soort banken: de ABN AMRO, de ING Bank en de Rabobank.

Online banken daarentegen zijn relatief nieuw in de bankenwereld. Ze hebben geen vestigingen, maar zijn meestal goedkoper én beschikken over de nieuwste functionaliteiten en de modernste apps. Voorbeelden: Knab, bunq en Wise.

Wat moet ik kiezen?
Dat ligt aan je bedrijf én aan jou als ondernemer. Hecht je veel waarde aan vertrouwdheid en service? En verwacht je méér nodig te hebben dan alleen de zakelijke rekening an sich? Kijk dan eens bij het aanbod van de traditionele banken.

Wil je liever een lagere prijs betalen en heb je eigenlijk alleen de basics nodig? Check dan het voor jou interessante aanbod van de online instanties.

Basics versus Bankproducten
Sommige banken bieden een enorm breed scala aan functionaliteiten en bankproducten. Rekeningcouranten, bijvoorbeeld. Of aanvullende verzekeringen.

Of dat altijd wenselijk is? Nou – nee. Het klinkt misschien aantrekkelijk, maar deze functies heb je lang niet altijd nodig. Vandaar dat sommige instanties zich juist beperken tot alleen de basisbenodigdheden. Een beetje volgens het less-is-more-principe, zeg maar.

Wat moet ik kiezen?
Deze keuze hangt eveneens af van wat je wensen zijn. Veel functies zijn fijn, maar niet als dit het algemene overzicht belemmert. Ga daarom voor jezelf eerst goed na wat je precies nodig hebt voor jouw onderneming. Bepaal op basis daarvan je keuze voor een simpele óf meer geavanceerde zakelijke rekening.

Limieten versus Géén Limieten
Sommige bankrekeningen werken met limieten. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld binnen een specifieke periode een maximumbedrag kunt opnemen of uitgeven.

Dit kan handig zijn wanneer je bang bent om teveel geld uit te geven. Aan de andere kant kan het ook belemmerend werken wanneer je juist met grote bedragen werkt.

Wat moet ik kiezen?
Werk je inderdaad veel met flinke transacties? Dan raden we het je aan om voor een zakelijke rekening zonder limieten te gaan. Kies in ieder geval voor een bank waarbij deze limieten vervolgbaar zijn.

Een limiet is wél handig wanneer je bijvoorbeeld werknemers toegang moet geven tot de rekening in kwestie – of wanneer je met relatief lage bedragen werkt.

Meer weten over zakelijke rekeningen? Check regelmatig ZakelijkBankieren.nl voor nieuwe tips rondom dit onderwerp!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button