Den HelderVideo

Strand6daagse 2023: feestelijke en zonnige binnenkomst op Huisduinen (video)

Adverentie

Huisduinen – Bijna zeshonderd deelnemers gingen afgelopen maandag van start voor een tocht over het strand van Hoek van Holland naar Den Helder. De wandelaars werden zaterdag feestelijk onthaald op Huisduinen en na het behalen van de finish mochten ze hun presentje ophalen, het traditionele flesje zand. Na het vele wandelen werd op het Dorpsplein voor het dorpshuis nog nagenoten en gedanst.

De stranden van onder meer IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog hebben de deelnemers allemaal voorbij zien gaan. Vrijdag kwamen ze in Callantsoog aan voor de laatste kilometers tot de finishvlag. Zaterdagochtend waren de eersten al vroeg gefinisht en dat liep door tot 15.00 uur. De deelnemers waren weer mega-enthousiast over de zes dagen: “Het is fantastisch, het is net vakantie”. Er werden nog al veel kilometers gelopen en dan ben je blij dat je het gehaald hebt: “Vorig jaar moest ik stoppen vanwege blaren en nu heb ik het gehaald”, aldus de vrolijke deelneemster die binnenkwam met een opblaasbare flamingo. “De Strand6daagse is een feest, dus dan moet je er ook wat van maken.”

Het zat niet helemaal mee met het weer dit jaar, met name donderdag viel er veel regen: “Dat was wel de zwaarste dag, want dan wordt alles drijfnat en dat is niet prettig.” Wat opvalt is dat het enorm gezellig is onderling, ook de mensen die ze niet kennen: “Ik vond het leukste om met iedereen die langsliep een praatje te maken” en er ontstaan ook hele vriendengroepen. “We staan hier met een hele groep en we kwamen elkaar iedere keer tegen.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button