112

Tiener na achtervolging gearresteerd op gestolen scooter

Adverentie

Den Helder – Na een achtervolging door de politie in de duinen werd een jongen van vijftien donderdag 27 juli aangehouden op een gestolen scooter.

Twee agenten surveilleerden in het het duingebied toen ze twee jongens met een bromfiets zonder kentekenplaat zagen staan op het fietspad. Toen ze de politie zagen, ging een van hen er als een haas op de scooter vandoor. De agenten zetten de achtervolging in maar de jongen negeerde zowel het stopteken als de zwaailichten en sirene volledig.

Onderweg liepen meerdere groepen hardlopers en wandelaars waarvan enkelen de jongen tevergeefs tot stoppen probeerden te manen, waarvoor de betrokken agenten dankbaar zijn. Gelukkig konden deze mensen tijdig opzij springen, want hij reed vol gas door.

Ter hoogte van de Duinweg reed de jongen in de berm en kon de politieauto hem passeren. Hij leek af te remmen en te stoppen, maar keerde zijn bromfiets en probeerde er opnieuw vandoor te gaan. De vrouwelijke agente sprong met succes snel uit de auto. De jongen schrok duidelijk, gaf teveel gas en gleed uit op het natte fietspad.

Nog steeds gaf hij zich niet gewonnen, begon te duwen en trekken en riep: “laat me los broer” tegen de agente. Alsof het nog niet genoeg was bleek het voertuig ook nog eens dezelfde middag te zijn gestolen en overgespoten. De eigenaar van de bromfiets was blij verrast dat de politie dezelfde dag zijn bromfiets terug had.

Snel melding en aangifte doen heeft dus nut. De politie vindt lang niet alle gestolen (brom)fietsen terug maar gelukkig een behoorlijk aantal wel. Er worden nog altijd veel (brom)fietsen gestolen, de beste preventie is om de tweewieler goed, het liefst dubbel, op slot te zetten aan een vast voorwerp en zo diefstal te voorkomen.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

8 reacties

  1. Laat me los broer , tegen een agente . Klinkt niet als een Nederlander .

  2. Wat een mals pubertje om broer tegen een agente te roepen.
    Flink pak rammel kan geen kwaad, maar dan komt de geitenwollensokken commissie weer in het verweer.

  3. Zo ‘blij verrast’ zou ik als eigenaar niet zijn wanneer ik mijn scooter overgespoten terug zou krijgen….

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: