Uitgaan

Het experiment ‘Oosterland’

Advertentie:

OOSTERLAND -De Culturele Kring Wieringen organiseert van 7 september tot en met 20 oktober 2019 een bijzondere expositie in het jubileumjaar van de Oosterlander kerk: ‘Het experiment Oosterland’.

Het Romaanse kerkje van Oosterland op het voormalige eiland Wieringen is uniek. In 1969 was de kerk een oud en verlaten gebouw waar nog maar nauwelijks werd gekerkt. Vanaf dat jaar ontwikkelde de kerk zich tot een plek waar onafgebroken is gevierd. De kerk wordt door velen ervaren als een mystieke plek. Dit vormde door de jaren heen een voedingsbodem om volop te experimenteren met verhalen, muziek, kunst en zoeken  naar ‘zin’. Niet alleen tijdens de vieringen, maar ook in exposities, concerten en evenementen.

Voor de expositie ‘Het experiment Oosterland’ is geput uit het omvangrijke beeldarchief van de Oosterlander kerk.  De expositie biedt de bezoeker een unieke eenmalige blik in dit beeldarchief.

Kom kijken naar ‘Het Experiment Oosterland’ en wordt ook geraakt door deze mystieke plek! U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening van ‘Het Experiment Oosterland’ op zaterdagmiddag 7 september om 15.00 uur in de Oosterlander kerk.

Vanaf 7 september t/m 20 oktober is de expositie te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Adres: Kerkweg 22 te Oosterland (Wieringen) De Culturele Kring Wieringen nodigt u van harte uit voor een bezoek.

Voor verdere informatie www.zininoosterland.nl.

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button