Hollands Kroon

Hollands Kroonse Uitdaging kijkt terug op een succesvolle Beursvloer

Advertentie:

De Beursvloer Hollands Kroon, waar vrijwilligers en het bedrijfsleven handelden in betrokkenheid, is een groot succes geworden. Het evenement, dat voor de tweede keer door de Hollands Kroonse Uitdaging (HKU) werd georganiseerd, leverde 76 maatschappelijke matches, met een handelswaarde van €74.965,- op.

Het was druk in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf, op woensdagmiddag 20 november. In totaal waren er zo’n zeventig deelnemende organisaties, die met een veelvoud van mensen aanwezig waren. Zij ontmoeten elkaar daar om te handelen in betrokkenheid. Bedrijfsleven en instanties met aanbod. Verenigingen en stichtingen aan de vragende kant. Waar kan het bedrijfsleven de vrijwilligers mee helpen en wat is daarbij de tegenprestatie. Om zo tot een match te komen die meerwaarde heeft voor beide partijen. En een mooier Hollands Kroon, dat is waar de Hollands Kroonse Uitdaging zich sterk voor maakt. Wat daarbij voorop staat is dat dit gebeurt zonder dat er geld bij te pas komt.

Presentator Ben Tops opende even na vier uur het evenement. Dit tijdstip was bewust gekozen omdat Noordkop Radio, onderdeel van de lokale streekomroep Regio Noordkop, live verslag deed van de Beursvloer. Daarom moest het nieuws en de reclame even worden afgewacht. Hij gaf het woord aan HKU-voorzitter Karin van Harteveld, die op haar beurt Wethouder Mary van Gent vroeg voor de officiële opening. Na een gongslag, mocht er tot zes uur gehandeld worden.

Handel
De zaken die verhandeld werden zijn zeer divers. Van een koelkast tot juridische hulp en van workshops social media tot een compleet bos. Werkelijk van alles kwam voorbij. Er werd iets minder dan twee uur gehandeld. Daarbij kwam het liefst zesenzeventig keer tot een match. Die bij de rekenkamer, bestaande uit Alexander de Groote van AGWR plus Ellen Huijbers en Justin De Weert namens de HKU, van een reële waarde werden voorzien. Dit alles onder toeziend oog van notaris Marleen Butijn, die de overeenkomsten met een handtekening bekrachtigde.

Op de Beursvloer waren de matchgroepleden van de HKU aanwezig als verbinders. Zij legden daar waar nodig de verbinding tussen vraag en aanbod. Die verbindingen gaan overigens vaak verder dan alleen de handel die op deze middag werd gedreven. Er werden ook veel contacten gelegd die op een nader tijdstip tot resultaat kunnen leiden. De Hollands Kroonse Uitdaging is hierbij dan vaak weer de bemiddelaar. Mochten de contacten er nog niet liggen dan kunnen hulpvragen en aanbod het hele jaar rond bij deze stichting worden neergelegd.

Matchgroep
Edwin Wittink is de manager van de Hollands Kroonse Uitdaging. Hij vormt het aanspreekpunt en probeert samen met zijn matchgroep, dat is een groep vrijwilligers met een groot netwerk, de vragen vanuit het verenigingsleven van Hollands Kroon op te lossen. Op de website www.hollandskroonseuitdaging.nl zijn de contactgegevens te vinden. Hij houdt zich ook aanbevolen voor input vanuit het bedrijfsleven of maatschappelijke instanties.

Deze Beursvloer was zijn eerste. De managersfunctie bekleedt hij namelijk nog maar enkele maanden. De organisatie moest dan ook snel plaatsvinden. Toen hij met een klap op de gong om de handel stopzette kon de rekenkamer een cheque met de bijna €75.000,- aan maatschappelijke waarde presenteren. Een prachtig resultaat. De Beursvloer Hollands Kroon bewees daarmee het bestaansrecht en zal volgend jaar rond dit tijdstip wederom plaatsvinden.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button