Den Helder

De Windwijzer opent het schooljaar met mascotte Sail Den Helder

Adverentie

Den Helder – Basisschool de Windwijzer heeft samen met basisschool De Verrekijker en de 3+ groep van stichting kinderopvang het schooljaar feestelijk geopend. Dit deden zij met de mascotte van Sail Den Helder, waarvan de Windwijzer dit jaar ambassadeursschool is. Nadat alle medewerkers zijn voorgesteld is de schoolbel geluid en is het schooljaar officieel begonnen. Omdat de school dit jaar ambassadeursschool is, zijn de medewerkers het jaar op nautische wijze begonnen.

Tijdens de studiedagen voorafgaand aan het nieuwe schooljaar was het team namelijk te gast bij het Marinemuseum. Daar hebben de medewerkers de mogelijkheden ontdekt in de samenwerking met het Marinemuseum en het Reddingsmuseum. Zo benut de school de mogelijkheden van het erfgoed-onderwijs in De Noordkop. Aansluitend hebben zij een teamspel gedaan waar zij een speciale missie moesten uitvoeren, waarbij vooral samenwerking en communicatie belangrijk is. Opvallend is de samenstelling van het schoolteam, dat mooi in evenwicht is: van het onderwijzend personeel bestaat de helft u uit mannen in zowel de onder-, midden- en bovenbouw.

De Windwijzer is tijdens dit schooljaar ambassadeur van Sail Den Helder 2023. Aan het eind van het schooljaar zal De Windwijzer werken met het schoolthema ’Sail Den Helder,’ waarbij kinderen werken met onderzoeksvragen en activiteiten binnen dit onderwerp. Hierbij werkt de school samen met de organisatie van Sail, musea in Den Helder en andere bedrijven en organisaties in de regio. Naast het schoolthema gaat de school de kinderen van het primair onderwijs in Den Helder en omgeving enthousiast maken om deel te nemen aan de activiteiten tijdens Sail van 29 juni tot en met 2 juli 2023.

Het ambassadeurschap bestaat uit de volgende acties en activiteiten:
– Kinderen in Den Helder en omgeving enthousiast maken voor Sail Den Helder.
– Het maken en samenstellen van een kunsttentoonstelling ’Sail’ in samenwerking met Triade.
– In samenwerking met de stichting Sail Den Helder het aanbod voor basisscholen samenstellen.
– Het integreren van erfgoed-onderwijs in het onderwijsaanbod.

De leerlingen en medewerkers hebben er zin in. Op koers naar een mooi schooljaar!

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button