Den HelderSport

Fiets, ontdek en snuif cultuur op met Team Sportservice

Den Helder – De tweede Fiets- en Ontdekdag van Team Sportservice is weliswaar korter, maar minstens zo interessant. “We koppelen deze editie namelijk aan de Open Monumentendag”, vertelt Marijke de Wijs, een van de organisatoren. “Een mooie route van ongeveer elf kilometer langs zes open monumenten. Omdat we genoeg de tijd willen nemen om even binnen te kijken en cultuur op te snuiven, hebben we het aantal kilometers moeten inkorten.” De Fiets- en Ontdekdag zal plaatsvinden op zaterdag 10 september.

De start en finish zijn bij het kantoor van Team Sportservice op Willemsoord, gebouw 39. Om 10.00 uur gaan de fietsers op pad, rond 15.00 uur zijn ze weer terug. “We organiseren de dag deze keer samen met Citymarketing Den Helder, omdat zij verantwoordelijk is voor de organisatie van Open Monumentendag.”

Fiets- en Ontdekdagen maken onderdeel uit van Doortrappen, een landelijk programma om veilig fietsen tot je honderdste onder de aandacht te brengen. De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen hebben ruim een jaar geleden een intentieverklaring ondertekend waarmee ze aangeven het project te ondersteunen. Den Helder is bovendien hard op weg om de meeste fietsvriendelijke gemeente van Nederland te worden.

Gratis fietsspiegel
Bij de start krijgen de deelnemers informatie over het belang van een spiegel op de fiets. En nog mooier: iedereen die nog geen spiegel heeft, kan er gratis eentje laten monteren. “Er loopt momenteel een landelijke actie Spiegeltje, Spiegeltje. Met die actie willen we laten zien hoe belangrijk een fietsspiegel is. Want het is niet voor iedereen even makkelijk om over je schouder te kijken. Denk aan ouderen. Of mensen met een e-bike, die toch vaak net even sneller gaat dan een stadsfiets”, legt Marijke de Wijs uit.

Lunchen in het Timorpark

Als de spiegels gemonteerd zijn, kan de groep veilig op pad. “Rond het middaguur zijn we in het Timorpark waar we een lunchpakket uitdelen die je ter plekke kunt opeten. Dan hebben we een stuk van de route met drie monumenten achter de rug. Na de lunch vervolgen we onze weg naar nog drie monumenten. Allemaal panden waar je doorgaans niet zo snel komt. Ik verwacht rond 15.00 uur terug te zijn op Willemsoord.”

Deze tweede Fiets- en Ontdekdag sluit perfect aan bij het thema van Open Monumentendag van dit jaar: duurzaamheid. Wie mee wil doen aan de fietstocht, kan zich aanmelden via noordhollandactief.nl, mdewijs@teamsportservice.nl of bel 06 23690813. De kosten bedragen €2,50.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button