Cultuur/NatuurUitgaan

Op zoek naar vleermuizen in het Wildrijk Bos bij Sint Maartensvlotbrug

Advertentie:

Schagen – Wildrijk is een bijzonder stuk bos met kronkelige bomen en een stille duinrel. Een spannende plek om te wandelen, zeker in het schemerdonker. Ga zaterdagavond 10 september met een gids van Landschap Noord-Holland het bos in voor een zoektocht naar verschillende soorten vleermuizen. Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Het zijn de enige zoogdieren die vliegen. Wanneer de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op jacht te gaan.

Ze schieten razendsnel langs de boomtoppen door de lucht, op zoek naar insecten. In Wildrijk komen verschillende soorten voor. Vleermuizen vliegen zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids zijn ze toch te horen. Iedere soort maakt een eigen geluid en zo komt men te weten welke soorten er rondvliegen. Met wat geluk krijgen deelnemers ze te zien in het licht van de lamp van de gids.

Wildrijk is een klein, maar bijzonder bos. Het is een overblijfsel van de eens zo bosrijke landgoederen in de Zijperpolder, eigendom van rijke kooplieden uit Amsterdam. Veel bos is verdwenen, maar het Wildrijk is een van de laatst overgebleven bosjes. De vleermuis is een belangrijke bewoner van dit gebied. Graag van tevoren reserveren voor deze excursie, ter plekke aansluiten is helaas niet mogelijk.

Wanneer: zaterdagavond 10 september van 20:00 uur tot 22:00 uur
Vertrekpunt: Ingang Wildrijk, tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg te Sint Maartensvlotbrug

Verdere informatie en reserveren is te vinden via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button