Cultuur/NatuurHollands Kroon

Open Monumentendag 2022

Advertentie:

Hollands Kroon – Open Monumentendag is dit jaar op zaterdag 10 en zondag 11 september. In heel Nederland openen duizenden monumenten gratis hun deuren. Meer dan vijftig locaties zijn te bezoeken tijdens de Open Monumentendag. Op de landelijke website kunnen inwoners bekijken welke dit zijn en kan iedereen het programmaboekje downloaden.

Er zijn vijf verschillende fietsroutes uitgestippeld via route.nl.
Route Noord: omgeving Wieringen
Route Oost: omgeving Wieringerwerf
Route Zuid: omgeving Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp en Winkel
Route Zuidwest: omgeving Kolhorn, Haringhuizen, Barsingerhorn
Route Noordwest: omgeving Breezand, Anna Paulowna, Wieringerwaard

Daarnaast worden er tal van culturele activiteiten georganiseerd. Op de website van Kolder in de Kop is de culturele programmering te bekijken.

Op vrijdagavond 9 september wordt Open Monumentendag feestelijk geopend in Hollands Kroon. De avond staat in het thema van duurzaam erfgoed. Iedere erfgoedliefhebber is uitgenodigd; van monumenteneigenaar, bewoner van een stolpboerderij, lid van een historische vereniging, molenaar, kerkbestuurder tot vrijwilliger bij musea. Inloop vanaf 19.30 uur in de kerk ‘De Samenstroom’ aan Terpstraat 40 in Wieringerwerf. Via deze link is de uitnodiging met het programma te downloaden. Aanmelden kan via de website: https://www.hollandskroon.nl/aanmelden-opening-open-monumenten-dag-9-september.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button